Admin

Admin

Pescuit-Sportiv
165310_146516095404180_146483342074122_228854_2738907_n.jpg
Script Banner
 08/03/2012
2012 stiri pescuit actualizat 24 din 24
Esti confuz cu privire la modul de a crea un site eficient şi accesibil pentru afacerea ta mica?

Aţi fost în căutarea pentru un designer de site-ul de afaceri mici, care înţelege că munca lor nu este doar de a crea un site web, dar pentru a vă ajuta să faci bani?

Vrei pentru a construi site-ul tau ... una care, de fapt contribuie la linia de jos a afacerii dvs. mici?

Te-ai saturat de a asculta la site-ul web designeri şi furnizori de web hosting pe susurul despre HTML, JavaScript, Perl, CGI şi alte Mumbo Jumbo techno?

pescuit-timis.jpg
jandarmi-braconieri.jpg
Hai sa spunem STOP distrugerii apelor noastre. Trebuie sa se vada ca existam si noi, cei carora le pasa. HAI SA NE UNIM si in acest fel poate si copiii nostri se vor bucura de un pescuit frumos si relaxant pe ape salbatice.
Nu stiu care va fi finalul, daca vom reusi sau nu dar SUNTEM DATORI SA INCERCAM acum si data viitoare si pana vom reusi.
SEMNATURA TA CONTEAZA, NU RAMANE INDIFERENT!
STOP BRACONAJULUI IN REZERVATIA BIOSFERA
braconaj-tm-600x487.jpg
Photobucket

Comisia a lansat o consultare publica pentru a colecta opinii cu privire la cel de-al saptelea Program de actiune pentru mediu al UE, care va stabili obiectivele prioritare ce trebuie urmarite pana in 2020. Consultarea ramane deschisa pana la 1 iunie.

„UE a adoptat unele dintre cele mai ambitioase norme din lume in domeniul protectiei mediului. Aceste norme contribuie in mod semnificativ la protectia mediului si a populatiei. Insa forta lor depinde de modul in care sunt puse efectiv in aplicare si trebuie sa le adaptam pentru a raspunde noilor provocari. Am dori sa aflam opiniile cetatenilor cu privire la actiunile pe care le-am putea intreprinde, impreuna cu statele membre si cu toate celelalte parti interesate", a declarat comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik.

Cel de-al 7-lea Program de actiune pentru mediu ar trebui sa ofere un cadru global si coerent pentru aceste initiative strategice, stabilind obiective prioritare si aratand clar modul in care politica in domeniul mediului poate sa contribuie la cresterea ecologica, la ameliorarea sanatatii si la cresterea bunastarii. Programul ar trebui sa garanteze aderarea tuturor partilor interesate - institutiile UE, statele membre, autoritatile regionale si locale, intreprinderile, partile interesate din sectorul privat, ONG-urile si societatea civila - la un program comun.

Etapele urmatoare

Rezultatele consultarii publice, impreuna cu opinia Consiliului Uniunii Europene, a Parlamentului European, a Comitetului Regiunilor si a Comitetului Economic si Social European, vor fi luate in considerare la elaborarea ulterioara a propunerii Comisiei privind cel de-al 7-lea Program de actiune pentru mediu, pe care aceasta intentioneaza sa-l prezinte pana la sfarsitul anului.

In cadrul elaborarii propunerii sale privind cel de-al 7-lea Program de actiune pentru mediu, Comisia va tine seama, pe langa rezultatele acestei consultari, de provocarile evidentiate in Raportul privind starea mediului din 2010 al Agentiei Europene de Mediu, de concluziile evaluarii finale a celui de-al saselea Program comunitar de actiune pentru mediu, precum si de observatiile altor institutii ale UE cu privire la rezultatele celui de-al saselea Program de actiune pentru mediu.

Furnizorul roman de produse si servicii de protectie a mediului Terra Mediu este partener european in proiectul HoverSpill si  dezvolta in colaborare cu sapte parteneri internationali primul hovercraft destinat curatarii zonelor afectate de poluare cu hidrocarburi - HoverSpill.

In momentul de fata, vehiculul anfibie se afla in stadiul dezvoltarii de prototip, iar versiunea de serie ar putea fi livrata pe piata incepand cu anul viitor.

"Este vorba de un vehicul tip hovercraft care se poate deplasa atat pe uscat, cat si pe apa, cu viteza de pina la 40km/h. Noutatea consta in faptul ca masinaria este inzestrata cu tehnologii inovative de depoluare si decontaminare a suprafetelor afectate. Spre deosebire de utilajele conventionale de poluare, HoverSpill are avantajul de a patrunde in zone cu acces dificil. Obiectivul principal al sistemului HoverSpill este dezvoltarea unei proceduri inovatoare pentru situatii de urgenta de deversare de petrol, cu rapiditate si eficienta", a declarat pentru Green Report directorul general al Terra Mediu, Paul Dogaru.

Posibile teste in Delta

Vehiculul, care va fi propulsat de un motor diesel adaptat de inginerii de la Centrul de Cercetare Fiat, masoara doi metri latime si sase metri lungime si este conceput special pentru a fi usor de transportat si pentru acces facil.Separarea hidrocarburilor se face in doua etape: colectare din apa se face cu un skimmer performant dupa care are loc o a doua etapa intr-un separator de tip ciclon care se afla in dotarea HoverSpill-ului. HoverSpill functioneaza de asemenea si ca generator de current electric cu posibilitatea de a conecta alte echipamente folosite in interventii de depoluare.

"HoverSpill este proiectat in principal sa opereze in zonele tranzitorii dintre perimetrele terestre si cele maritime, acolo unde sunt bancuri de nisip, zone cu acces dificil", a spus reprezentantul Terra Mediu.

In prima faza, cele opt firme participante la proiect, au in vedere finalizarea a doua astfel de prototipuri, primul urmand sa fie testat in Franta.

Dogaru a spus ca al doilea prototip are mari sanse sa fie testat in Delta Dunarii, unde se va crea un scenariu de poluare cu hidrocarburi. Proiectul HoverSpill presupune finalizarea a doua prototipuri. Primele teste vor fi facute in mai 2012 in Italia - zona Genova, urmand a fi facute teste in Franta si Romania.

 


ISU, potential client

Principalii clienti vizati de noul proiect sunt firmele de transport maritim si fluvial, santierele navale, porturi, operatori care ofera servicii de depoluare, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta etc.

"Cea mai mare parte a poluarii, in cazul unei deversari cu petrol, are un impact puternic pe coaste, plaje si bancuri de nisip. Daca poluarea are loc in largul marii, de obicei navele nu ajung in scurt timp la locatie sa imprejmuiasca pata, care se extinde rapid. Mai mult, uleiul ajunge in acele zone care nu pot fi accesate usor de catre vehiculele traditionale/nave nici pe uscat, nici pe mare din cauza lipsei de adancime a apei sau datorita terenului noroios", spune Dogaru.

Vehicul va costa in jur 200.000 de euro

In proiectul HoverSpill sunt implicate opt firme si institutii, respectiv Innova SpA (Italia), Soa Anfibi (Italia), Cedre (Franta), Ylec Consultants (Franta), Terra Mediu (Romania), Hovertech (Marea Britanie), Universitatea din Padova, Institutul de Inginerie Mecanica (Italia) si Centrul de Cercetare Fiat (Italia).

Contributia partii romane la acest proiect consta in studii asupra poluarii accidentale, definirea procedurilor de interventie, a scenariilor de poluare si testarea tehnologiilor.

Un pret estimativ al vehiculuilui pe piata ar putea fi de aproximativ 200.000 de euro, insa pretul va tine costurile de implementare ale priectului.

In ceea ce priveste potentialii clienti, acestia au spus ca acest tip de vehicul este binevenit, mai ales in conditiile in care in ultima perioada accidentele de poluare sunt din ce in ce mai frecvente. Astfel, potentialii cumparatori astepta prezentarea noului proiect "in carne si oase" si ofertele de pret.

Cu toate ca Legea Picnicului a fost adoptata, procesul de implementare va dura mult, pentru ca presupune schimbarea unei mentalitati, a unui stil de viata, astfel incat putem spune ca greul abia acum urmeaza, a declarat intr-o emisiune televizata Corneliu Belciug, director de programe al Asociatiei Green Revolution, initiatorul proiectului de act normativ.

Acesta a spus ca, deocamdata, legea nu este perceputa ca o reglementare legata de mediu, ci cu una atribuita problemelor de educatie.

 

Vezi aici dezbaterea pe tema Legii Picnicului.

"Suntem abia la jumatate de drum. In prima faza trebuie sa se deruleze campanii de constientizare a legii, destinate atat autoritatilor cat si locuitorilor. Incercam sa le explicam oamenilor ca nu le ingradim drepturile, ci ca intram in normalitate, ca abuzul asupra naturii nu este un drept constitutional si ca incercam sa cream o infrastructura speciala destinata acestor activitati. Acest lucru o sa dureze cativa ani de zile. Este o lege care devine utilia doar acolo unde nu exista sapte ani de acasa. In cazul unui om civilizat, nu este nevoie sa stie de existenta unei astfel de legi. Dar acolo unde cei sapte ani de acasa au fost facultativi, trebuie sa avem reglementari. Astfel, nu este o lege care se adreseaza oamenilor civilizati, ci persoanelor care nu inteleg ca padurea, raurile sau lacurile nu sunt gropile noastre de gunoi", a subliniat Belciug.

Mici afaceri si locuri de munca

La randul sau, Monica Tatoiu, unul dintre sustinatorii Legii Picnicului, a spus ca actul normativ ar putea duce la crearea de noi locuri de munca si mici afaceri.

„Banii necesari investitiilor in amenajarea acestor zone ar trebui sa provina din amenzi acordate exact pentru desfasurarea neconforma a acestor activitati. Sanctiunile trebuie sa fie dure, trebuie sa se mearga pana la interzicerea unor anumite drepturi constitutionale celui care a gresit. Traind intr-o comunitate unde nu se respecta dreptul celuilalt, se nasc conflicte. Trebuie sa ne gandim ca Legea ar putea crea locuri de munca si mici afaceri", a afirmat omul de afaceri.

ONG-urile ar trebui sa se implice

Invitat in emisiune, Valerian Solovastru, directorul Romsilva, a spus ca banii proveniti din sanctionarea celor care nu respecta legea in cauza, ar trebui sa se intoarca in investitiile destinate amenajarilor zonelor de picnic.

„Cel putin o parte din sanctiunile acordate in baza acestei legi ar trebui sa se intoarca pentru continuarea investitiilor in acest proiect. In unele zone exista astfel de spatii amenajate, cum ar fi Bucovina sau Valea Prahovei, unde autoritatile au fost preocuparare de acest aspect. Legea vine cu o serie de obligatii suplimentare atat pentru cetateni cat si pentru autoritati. Spatiile amenajate nu vor fi facute in fondul forestier, pentru ca acesta are alte destinatii. Cel mai probabil, banii destinati acestor proiecte vor proveni din vanzarea de lemn", a precizat reprezentantul institutiei silvice.

Acesta a adaugat ca ONG-urile ar trebui sa se implice activ in sprijinirea acestui proiect.

„ONG-urile trebuie sa se implice activ in acest proiect, ar trebui chiar sa asiste pe teren angajatii autoritatilor care merg sa dea sanctiuni. Asta pentru ca numai anul trecut am avut 70 de cazuri in care personalul silvic al Romsilva a fost agresat in cazul interventiilor", a mentionat Solovastru.

Sanctiuni, din 2013

Reprezentantul Green Revolution a adaugat ca, desi legea va intra in vigoare anul acesta, autoritatile vor aplica santiunile prevazute abia din 2013, intrucat intai trebuie create zonele de picnic.

"Rolul Legii Picnicului nu este de a da amenzi, ci de a civiliza oamenii, de a-i determina sa respecte natura. Mai intai trebuie sa creezi conditii si abia apoi sa sanctionezi nerespectarea lor. In acest context, le-am cerut colegilor mei din tara sa discute cu primarii si sa le recomande sa repartizeze bani, in bugetul anului 2013, pentru amenajarea zonelor de picnic", a declarat recent secretarul de stat Silvian Ionescu, comisar general al Garzii Nationale de Mediu.

400 de tone de deseuri

Belciug a mai spus ca locurile destinate picnicului vor fi semnalizate.

„Practic, legea transmite autoritatilor responsabilitatea administrarii acestei activitati, de care pana acum nu raspundea nimeni. Zonele de picnic vor fi marcate. Legea este astfel structurata incat sa poata fi foarte simplu de inteles. Aceste zone de picnic vor fi amenajate in perimetre cu afluenta publica consacrata, asa cum este explicat clar in lege. Trebuie sa se inteleaga ca legea nu se adreseaza, de exemplu, iubitorului de natura care urca pe munte. Peste 10 ani, iesirea la iarba verde in locurile special amenajate va fi privita ca un act de normalitate", a spus directorul de programe.

Acesta a explicat ca, potrivit autoritatilor implicate, anul trecut au fost colectate din padurile de pe teritoriul Romaniei peste 400 de tone de deseuri.

Cum Ti Se Pare Site?

Foarte Bun (220 | 90%)
Foarte Prost (4 | 2%)
CHAT

CHAT

Apasa Aici Pt Chat
imgres.jpg
infopescar.png
fishing-nc.jpg
174640_128850233849202_8133165_n.jpg
infopescar.jpg
Presa
publi24-ok.png
agenda_logo5352.jpg
citgrup_tion.png
prosport.jpg
loteria-romana.jpg
453150-4.jpg
index.gif


Plus 1657 vizite ,perioada 08/03/2012 25/04/2012
Avand in vedere cele relatate anterior luam si noi pozitie in sprijinirea miscarii ecologiste si va sfatuim ca atunci cand mergeti la pescuit in mijlocul naturii sa va conformati urmatoarelor reguli de bun simt:

- Nu aruncati gunoaie. Colectati toate gunoaiele pe care le faceti cu ocazia placutei indeletniciri (pescuitul) si luati-le cu dvs. pana la cea mai apropiata pubela. Foarte important: nu le aruncati in apa.
- Asigurati-va ca momeala si unteltele de pescuit pe care le utilizati sunt permise in zona. Ar putea fi restrictii in ceea ce priveste marimea, cantitatea pestilor capturati sau chiar ar putea sa fie interzisa retinerea capturilor. Aceasta mentiune inca nu are aplicabilitate prea mare in Romania decat pe unele balti private.
- Nu pescuiti in zonele (sau perioadele) in care pescuitul este inerzis. Aceste zone au fost declarate zone de pescuit interzis pentru a proteja fauna salbatica, vegetatia sau pentru siguranta dumneavoastra.
photo.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one