Admin

Admin

Pescuit-Sportiv
165310_146516095404180_146483342074122_228854_2738907_n.jpg
Script Banner
 08/03/2012
2012 stiri pescuit actualizat 24 din 24
Esti confuz cu privire la modul de a crea un site eficient şi accesibil pentru afacerea ta mica?

Aţi fost în căutarea pentru un designer de site-ul de afaceri mici, care înţelege că munca lor nu este doar de a crea un site web, dar pentru a vă ajuta să faci bani?

Vrei pentru a construi site-ul tau ... una care, de fapt contribuie la linia de jos a afacerii dvs. mici?

Te-ai saturat de a asculta la site-ul web designeri şi furnizori de web hosting pe susurul despre HTML, JavaScript, Perl, CGI şi alte Mumbo Jumbo techno?

pescuit-timis.jpg
jandarmi-braconieri.jpg
Hai sa spunem STOP distrugerii apelor noastre. Trebuie sa se vada ca existam si noi, cei carora le pasa. HAI SA NE UNIM si in acest fel poate si copiii nostri se vor bucura de un pescuit frumos si relaxant pe ape salbatice.
Nu stiu care va fi finalul, daca vom reusi sau nu dar SUNTEM DATORI SA INCERCAM acum si data viitoare si pana vom reusi.
SEMNATURA TA CONTEAZA, NU RAMANE INDIFERENT!
STOP BRACONAJULUI IN REZERVATIA BIOSFERA
braconaj-tm-600x487.jpg
Photobucket

Pescuitul cu boiliesuri izolate și de mare atracție a devenit un domeniu vast și a fost acceptat drept o tactică depescuit la crap eficientă.

Astăzi nu se mai miră nimeni să vadă boiliesuri cu cele mai stridente culori și arome și mulți pescari au la ei măcar un borcan de pop-up-uri fluorescente. Dar cu 15-20 de ani în urmă a fost privit ca o anomalie. Cum o să prinzi crap cu bile fluorescente și fără nadă? Numai un nebun ar fi pescuit așa. Un nebun sau… Frank Warwick.

Atractanți
Majoritatea crapilor, când au de ales, își vor selecta hrana ținând cont de aspect, aromă și, în sfârșit, gust. Ca atare, gustul este elementul final în funcție de care nada este fie acceptată, fie respinsă. Sunt destul de sigur că un crap are, într-o anumită măsură, capacitatea de a percepe gustul hranei înainte de a pune gura pe ea. Cu cât nada este mai solubilă, cu atât mai dezvoltată este această percepție.

Boiliesuri de mare atracţie

Boiliesuri de mare atracţie

Vechea idee că gustul unui boilies de atracție n-are nicio importanță, fiindcă peștele n-o mănâncă, este greșită. Pentru un pescar de crap, sunt multe de învățat din comportamentul crapilor de acvariu, ca răspuns la diverse teste. Mulți ani am avut acasă crapi de până la 2,5 kg, într-un acvariu enorm.

Unele teste au fost fascinante, chiar dacă se poate obiecta că ele dau o imagine falsă, având în vedere că peștele de acvariu nu e prins și deci nu e supus la presiunea pescarilor. Obiecția e irelevantă. Vorbim de gusturi și preferințe, atât și nimic mai mult. Dintre lucrurile constatate, unele m-au ajutat să aflu care sunt aditivii care determină crapul să se hrănească.

Aditivi pentru boiliesuri de atracție
Iată câțiva dintre ei: acid N-Butiric, ciocolată albă produsă de Nestle (măcinată fin), ulei de pui (extras din făina de pui), turmeric, făină de ficat (versiunea pentru consum uman), extract de râme, Iso Eugenol, ulei de ceapă, extract de malț, beta caroten, nucă de cocos deshidratată, carofilă, stimulator Milk B, sare marină, miere, drojdie, betaină, pastă de anșoa, Ambio și Minamino.

Sunt câteva dintre ingredientele față de care crapii au arătat un răspuns clar și pe care le-am folosit în diverseboiliesuri de atracție, ca rezultat al acestor teste. Experimentând, poți să descoperi rapid și să eviți aditivii care nu atrag sau chiar resping crapul, ceea ce te va scuti de mult timp pierdut pe baltă.

În lista de atractanți de mai sus n-am inclus nicio aromă sintetică, voi vorbi despre ele separat. Când peștele a localizat momeala și a decis s-o investigheze, semnalul de hrană emis de ea va fi deseori factorul decisiv, în funcție de care va fi acceptată sau nu. Aromele au rolul lor cert în atragerea crapului. În ultimii ani, a avut loc o îndepărtare a pescarilor de aromele sintetice.

În definitiv, au fost folosite din greu multă vreme - unii ar spune chiar că s-a făcut abuz. Însă aromele sintetice încă funcționează și vor continua să funcționeze întotdeauna. Așa că, în ciuda tuturor eforturilor mele de a găsi atractanți eficace care să fie mai naturali, cu toate avantajele care decurg de aici, încă nu am găsit niciunul care să fie la fel de bun, dacă nu mai bun, ca o nadă care are în compoziție măcar un procent de aromă sintetică de cea mai bună calitate.

În sezonul rece, boiliesurile de mare atracţie trebuie neapărat încercate.

În sezonul rece, boiliesurile de mare atracţie trebuie neapărat încercate.

Fără discuție, atracția unei nade care conține aromă poate fi sporită adăugând ingrediente naturale, fie sub formă de lichid, fie sub formă de făinuri, însă ingredientele mixurilor folosite la boiliesurile viu colorate sunt de obicei proteine lactice, proteine de soia, făinuri de zer etc.

Gustul și mirosul natural al acestor ingrediente sunt fade, semnalul lor nutritiv e minim. Dacă sunteți genul de pescar care nu agreează aromele sintetice, gândiți-vă la acest aspect. Știu din experiență că un boilies de mare vizibilitate, dar lipsit de aromă, poate uneori să dea rezultate, dar în general merge prost.

Există o categorie de nade care lucrează bine fără arome artificiale - boiliesurile pe bază de făinuri de pește. Obișnuiam să-mi fac propriul mix și căutam doar făinuri deschise la culoare, cum sunt cele de cod, sardine și pește alb. Evitam făinurile de capelin și anșoa fiindcă sunt închise la culoare și mixul devenea prea închis și el.

Apoi am descoperit că, adăugând o doză substanțială de vopsea alb-fluorescentă, obțineam boiliesuri albe, cu conținut de fishmeal și atracție vizuală intensă. Boiliesurile acestea lucrau bine fără nicio aromă, dar dacă le adăugam câteva arome și aditivi, cum ar fi Squid Octopus Koi Rearer, Shellfish Sense Appeal, ulei de cambulă și sare marină, deveneau extraordinare și prindeau excelent și iarna.

Mulți ani am încercat să descopăr care ar putea fi numitorul comun al celor mai bune arome. Singurul ingredient care părea să se regăsească în toate era Iso Eugenol. Majoritatea celor mai eficace arome îl conțin. Am făcut rost de el și l-am testat metodic. Și concluzia a fost că da, are efect, însă dozele necesare sunt extrem de mici, altfel nu atrage peștele, ci îl respinge.

Folosit în cantități minime însă, e foarte bun. Observațiile mele arată cât de ușor se poate transforma un aditivpotențial bun într-unul prost. Linia de demarcație între atracție și repulsie este foarte subțire. Până la urmă, m-am consolat cu ideea simplă că e suficient să știi dacă o aromă e bună și dă rezultate. „Mai mult de atât ce-ți trebuie să afli?"

PH-ul aromelor
Apoi a intervenit ceva care a introdus un element cu totul nou în căutarea acelor elemente care determină succesul unor arome și aditivi în comparație cu restul - factorul pH. Avusesem intuiția că semnalul transmis de aditivii lichizi din compoziția unei nade e mai puternic dacă pH-ul lor este diferit de acela al apei în care pescuiești cu ei. Când am făcut rost de aparatură profesionistă pentru stabilirea pH-ului și mi-am verificat toate aromele și toți aditivii-cheie, am avut o revelație.

Boiliesurile de mare atracţie pot prinde peşte oriunde. Aici, Frank Warwick cu un crap de Săruleşti care a făcut cunoştinţă cu ele.

Boiliesurile de mare atracţie pot prinde peşte oriunde. Aici, Frank Warwick cu un crap de Săruleşti care a făcut cunoştinţă cu ele.

Un lucru care a ieșit în evidență a fost că aditivii și aromele cu efectul cel mai rapid erau fie foarte alcaline (pH ridicat), fie foarte acide (pH scăzut). De asemenea, am constatat că majoritatea aromelor și aditivilor care se puteau folosi în doze mari fără efecte adverse asupra eficacității nadei aveau pH ridicat, de obicei de la 8,5 în sus și mergând până la 11.

Pe de altă parte, pentru a fi eficace, aromele acide trebuiau folosite în doze mai mici. Unele dintre cele mai bune arome aveau un pH de numai 3,2. Mi s-a părut limpede că trebuie să existe o relație între nivelul pH-ului și dozajul optim, lucru pe care îl constatasem în mod empiric de-a lungul a mulți ani de teste.

De exemplu, poți să strici un boilies de atracție și să-l faci să nu mai prindă nimic dacă mergi orbește pe calea excesului de aromă - cum ar fi dacă alegi o aromă acidă și o folosești la un nivel ridicat, să zicem 5-10 ml pentru fiecare ou, când de fapt o doză de 0,5-1,5 ml ar fi mult mai bună.

În schimb, la o aromă alcalină poți să lucrezi cu doze mult mai mari decât ai putea bănui, fără să cazi în exces. Am folosit aroma de Squid Octopus Koi Rearer (al cărei pH este de 10,2-10,8) la un nivel de până la 25 ml pe ou în boiliesuri de atracție. Rezultatul a fost că boiliesurile au prins mult mai bine decât dacă aș fi folosit o doză mai modestă și aparent mai rezonabilă, cum ar fi de 4 ml pe ou.

Ce se întâmplă cu aromele și atractanții care au un pH neutru, în jur de 7? Din constatările mele, sunt mai puțin rapide, însă prind pește și ele. Atât că s-ar putea să fie mai potrivite în boiliesuri nutritive, echilibrate, mai puțin stridente, pentru care aroma din compoziție joacă doar rolul de etichetă olfactivă. S-ar putea, de asemenea, ca astfel de aditivi cu pH neutru să fie mai ușor de consumat în cantități mari.

Uleiuri esenţiale
Cele mai multe combinații aromatice care au în vedere boiliesurile de atracție vor avea de câștigat prin adăugarea unui ulei esențial. Prin natura lor, uleiurile esențiale rămân în boilies și constituie o sursă durabilă de atracție cu mult după ce aroma artificială „s-a spălat" și nu mai e eficace.

Acest aspect poate fi un element important, în funcție de apa pe care pescuiești, mai ales în situația în care s-ar putea să trebuiască să lași boiliesul neatins pe vad mult timp, de exemplu pe apele mari, cu densitate mică de pește, unde crapului îi poate lua destulă vreme până să o găsească. Sau pe apele întinse, în condiții de furtună, când nu poți să ieși cu barca pentru a replanta și boiliesul rămâne pe poziție câteva zile.

Dintre uleiurile esențiale pe care le-am încercat, unele dintre cele mai bune sunt cele de bergamot, ylang ylang, usturoi, piper negru, nucșoară, ceapă, dafin și uleiul RH1. În cazul meu, niciunul n-a fost folosit ca sursă de atracție principală, ci ca sursă de atracție complementară.

Vă sugerez să fiți foarte atenți cu ele, fiindcă sunt foarte puternice. Începeți cu doze mici și vedeți cum răspunde peștele. Ca principiu de lucru (dar nu e o regulă), încercați 4 picături la fiecare ou. La uleiurile esențiale foarte tari, cum sunt cele de ceapă și usturoi, veți avea nevoie de cantități mai reduse.

Pop-up-uri?

De câte ori vorbesc despre boiliesuri de atracție folosite izolat, multă lume presupune automat că mă refer la pop-up-uri. E aproape o idee preconcepută. În realitate, nu e deloc așa. Aș zice că majoritatea boiliesurilor mele de acest tip sunt boiliesuri atent echilibrate (wafters). Cu alte cuvinte, boiliesuri care se scufundă încet sub greutatea cârligului și monturii și care se așază ușor pe substrat sau aproape de el.

Boiliesurile de mare atracţie se pot folosi şi în combinaţie cu bile obişnuite.

Boiliesurile de mare atracţie se pot folosi şi în combinaţie cu bile obişnuite.

Pop-up-urile dau rezultate și ele, însă fără discuție că e mai bine să fii flexibil și să verifici ce tip de prezentare are mai mult succes pe o anumită apă. Personal, urăsc să dau cu pop-up-uri exagerat de flotante, care au nevoie de una sau două alice ca să le ancoreze. Gândiți-vă ce ineficient și stângaci arată o montură cu asemenea accesorii greoaie. Parcă și văd alicele lovindu-se de buza peștelui și împiedicând cârligul să înțepe bine.

Am mare grijă ca pop-up-urile mele să se scufunde cu o singură alică numărul 4 sau 6. Pentru asta, adaug în compoziția boiliesurilor un mix HNV ceva mai greu, reduc flotabilitatea și o reglez. Schimbând proporțiile, pot să obțin orice grad de flotabilitate vreau, de la boiliesuri care se scufundă încet la boiliesuri care se scufundă mai repede, boiliesuri echilibrate care se scufundă foarte încet și așa mai departe.

Lucrez cu cantități mici, așa-numitele „mixuri de un ou", adică partea lichidă e compusă dintr-un singur ou peste care pun atât mix cât e necesar ca să obțin pasta de boilies. Îmi notez foarte precis dozajele și etichetez fiecare „șarjă" de boilies

Cum Ti Se Pare Site?

Foarte Bun (220 | 90%)
Foarte Prost (4 | 2%)
CHAT

CHAT

Apasa Aici Pt Chat
imgres.jpg
infopescar.png
fishing-nc.jpg
174640_128850233849202_8133165_n.jpg
infopescar.jpg
Presa
publi24-ok.png
agenda_logo5352.jpg
citgrup_tion.png
prosport.jpg
loteria-romana.jpg
453150-4.jpg
index.gif


Plus 1657 vizite ,perioada 08/03/2012 25/04/2012
Avand in vedere cele relatate anterior luam si noi pozitie in sprijinirea miscarii ecologiste si va sfatuim ca atunci cand mergeti la pescuit in mijlocul naturii sa va conformati urmatoarelor reguli de bun simt:

- Nu aruncati gunoaie. Colectati toate gunoaiele pe care le faceti cu ocazia placutei indeletniciri (pescuitul) si luati-le cu dvs. pana la cea mai apropiata pubela. Foarte important: nu le aruncati in apa.
- Asigurati-va ca momeala si unteltele de pescuit pe care le utilizati sunt permise in zona. Ar putea fi restrictii in ceea ce priveste marimea, cantitatea pestilor capturati sau chiar ar putea sa fie interzisa retinerea capturilor. Aceasta mentiune inca nu are aplicabilitate prea mare in Romania decat pe unele balti private.
- Nu pescuiti in zonele (sau perioadele) in care pescuitul este inerzis. Aceste zone au fost declarate zone de pescuit interzis pentru a proteja fauna salbatica, vegetatia sau pentru siguranta dumneavoastra.
photo.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one