Admin

Admin

Pescuit-Sportiv
165310_146516095404180_146483342074122_228854_2738907_n.jpg
Script Banner
 08/03/2012
2012 stiri pescuit actualizat 24 din 24
Esti confuz cu privire la modul de a crea un site eficient şi accesibil pentru afacerea ta mica?

Aţi fost în căutarea pentru un designer de site-ul de afaceri mici, care înţelege că munca lor nu este doar de a crea un site web, dar pentru a vă ajuta să faci bani?

Vrei pentru a construi site-ul tau ... una care, de fapt contribuie la linia de jos a afacerii dvs. mici?

Te-ai saturat de a asculta la site-ul web designeri şi furnizori de web hosting pe susurul despre HTML, JavaScript, Perl, CGI şi alte Mumbo Jumbo techno?

pescuit-timis.jpg
jandarmi-braconieri.jpg
Hai sa spunem STOP distrugerii apelor noastre. Trebuie sa se vada ca existam si noi, cei carora le pasa. HAI SA NE UNIM si in acest fel poate si copiii nostri se vor bucura de un pescuit frumos si relaxant pe ape salbatice.
Nu stiu care va fi finalul, daca vom reusi sau nu dar SUNTEM DATORI SA INCERCAM acum si data viitoare si pana vom reusi.
SEMNATURA TA CONTEAZA, NU RAMANE INDIFERENT!
STOP BRACONAJULUI IN REZERVATIA BIOSFERA
braconaj-tm-600x487.jpg
Photobucket

Stop Braconaj-Votul Tau Conteaza

Stop Braconaj (28 | 87%)
Nu Ma Priveste (4 | 13%)

S-a ales cu dosar penal pentru braconaj piscicol
Tot mai dese acţiunile jandarmilor pe linie de braconaj piscicol în ultima perioadă. Asta datorită faptului că numărul vâlcenilor ce pescuiesc ilegal a crescut îngrijorător, ei făcându-şi din acest frumos sport o afacere fără acte în regulă. Nu mai departe de zilele trecute, în cadrul unei acţiuni în cooperare cu ANPA Bucureşti - filiala Oltenia, jandarmii au prins un bărbat ce bracona în zona barajului Nord, din Râmnicu Vâlcea. Ion F. - 45 de ani, din municipiu, care pescuia ilegal folosind o plasă confecţionat din fibre polimerice netorsionate tip monofilament montată pe undiţă.„În urma verificărilor, bărbatului i-au fost întocmite de către jandarmi acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament şi pescuitul în apele continentale în perioada de prohibiţie, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 64 lit. m din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/ 2009. Plasa confecţionată din fibre polimerice netorsionate tip monofilament (,,paraşută") montată pe undiţă ce era folosită la pescuit,  a fost ridicată în vederea confiscării şi a fost predată lucrătorilor ANPA Bucureşti filiala Oltenia. Actele de constatare au fost înaintate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea pentru continuarea cercetărilor" - se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea.

Sărbătoarea braconajului pe lacul de acumulare din Dridu


Barajul de la Dridu, locul în care undele Ialomiţei sunt strânse la un loc, lăsând să curgă mai departe, pe vechea albie, doar apele afluenţilor Prahova şi Sărata, a reprezentat la sfârşitul săptămânii trecute locul unui concurs inedit ai cărui protagonişti au fost braconieri din comună şi din vecinătate, de toate vârstele, sexele şi stările sociale. Sâmbătă, mii de oameni au luat cu asalt barajul de la Dridu, imboldul constituindu-l decizia Apelor Române de a reduce la maxim cota de umplere a lacului de acumulare, în scopul înlocuirii unor componente ale stăvilarului

Braconieri din toate ţările, uniţi-vă!

 

Demararea operaţiunile de evacuare a apelor  încă de vineri a ajuns în timp record la urechile pasionaţilor de pescuit şi ale amatorilor de câştiguri rapide. Sâmbătă, braconierii ocazionali umpluseră nu numai malurile dezvelite de ape ale lacului de acumulare dar şi barajul pe care, în mod normal, este interzisă chiar şi simpla staţionare. Densitatea de pescari a fost considerată fără precent de cunoscătorii zonei, varietatea ustensilelor putând fi, de asemenea, remarcată deloc în sensul pozitiv. Practic, fără apă, peştele s-a retras la Dridu în gropile sau adânciturile lacului de acumulare, de acolo de unde era prins şi aruncat pe mal cu mâna, cu sacul, cu plase sau cu buchete de ancore. Cea mai folosită unealtă de braconaj la Dridu a fost însă halăul, o ustensilă interzisă confecţionată din plasa şi vergi flexibile, aceasta acţionând ca un polonic în ciorba tulbure de pe fundul lacului. Tonele de peşte capturat în zona barajului erau „ambalate" învariabil în saci transportaţi către dubele încăpătoare ce au împânzit vecinătatea barajului.

 

Nu-i voie, dar... ce să le faci?..

 

Poliţiştii comunitari şi paznicii barajului ridicau, sâmbătă, din umeri, în faţa invaziei de braconieri de toate vârstele, Singura performanţă în activitatea întregii zile a fost interdicţia parcării vehiculelor pe baraj, altfel oamenii asistând neputincioşi la spectacol şi comentând capturile anunţate din gură în gură: un crap de 30 de kile plus un somn de 41, de-o vârstă cu lacul. Ambiguităţile din materia sferelor de competenţă au favorizat practic genocidul piscicol de la Dridu, mii de kilograme de puiet şi populaţie matură fiind cărate cu sacoşe, coşuri, saci şi maşini. În urmă cu doi ani, directorul Apelor Române Ialomiţa întorcea spatele actelor de braconaj, declarând că responsabilitatea sancţionării unor astfel de fapte aparţine Companiei Naţionale pentru Pescuit. Sâmbătă, însă, sătenii din Dridu dădeau vina pe oamenii şefului lacului de acumulare, anunţat ca şi concesionar al dreptului valorificare a potenţialului piscicol şi, împlicit, beneficiar al drepturilor conferite de către contractul încheiat cu Apele Romane. În acest week-end poliţiştii serviciului Arme, Explozivi şi Substanțe periculoase, împreună cu inspectori piscicoli din cadrul Agenţiei Naţionale pentru pescuit şi acvacultură - Filiala Timiş, au participat la o acţiune comună pentru combaterea braconajului piscicol, pe râul Mureş.
Astfel, în cadrul acestei ample acţiuni de verificare, a fost prins în flagrant M. Bujor, în vârstă de 47 ani, din Lipova, care se afla la pescuit pe râul Mureș. Acesta pescuia în râu cu o serie de  unelte înţepătoare, prin greblare, iar la percheziție,  asupra pescarului poliţiştii a găsit 11 bucăţi de peşte din specia scobar.
 Uneltele de pescuit şi peştii au fost ridicaţi în vederea cercetărilor, iar pe numele pescarului a fost  întocmit un dosar de cercetare penală  sub aspectul săvârșirii infracţiunii de braconaj piscicol. Conform legii „pescuitul cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare" este o faptă prevăzută şi pedepsită prin articolul  64 lit. l din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Pe timpul unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pentru braconaj piscicol pe numele a doi bărbaţi.
Dosar penal pentru braconaj piscicol
În data de 14 aprilie a.c., în jurul orelor 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, aflaţi în executarea unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au observat, cu ajutorul autospecialei ce funcţionează pe principiul termoviziunii, două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. 

La faţa locului s-au deplasat poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector care au depistat două persoane de sex masculin, care în urma verificărilor s-au dovedit a fi  V.S., de 45 de ani şi I.A., de 25 de ani, ce efectuau activităţi de pescuit comercial într-o amenajare piscicolă naturală, denumită „Balta Răstoacă", folosind unelte interzise de lege, respectiv cinci plase monofilament cu lungimi cuprinse între 15 şi 40 de metri. 

Numai in zona Giurgeni-Vadu Oii,  a aplicat 75 de sanctiuni contraventionale si a intocmit 27 de dosare penale. In Delta, angajatii de la ANPA  au confiscat 15.700 de metri de plasa monofilament, 34 de setci interzise si au retinut sute de kilograme de peste, doar in zonele Razelm-Sinoe, Rosu-Rosulet si Puiu-Puiulet.

Au fost confiscate, de asemenea, pe parcursul lunii martie 11 ambarcatiuni si 10 motoare si au fost intocmite 14 dosare pentru infractiuni la OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura. Dar nici unul dintre braconierii prinsi in flagrant nu a fost condamnat. Toti au primit "scoaterea de sub urmarire penala" (SUP) pe motiv ca "fapta nu prezinta pericol social". Autoritatile propun interzicerea pescuitului pe timp de noapte si inasprirea legislatiei privind braconajul

In ultimii ani, braconajul pe Dunare, mai ales in Delta, dar si pe raurile si lacurile interioare a luat o amploare de neimaginat pentru o tara civilizata, membra a Uniunii Europene.


Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi bărbaţi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.

Cum Ti Se Pare Site?

Foarte Bun (220 | 90%)
Foarte Prost (4 | 2%)
CHAT

CHAT

Apasa Aici Pt Chat
imgres.jpg
infopescar.png
fishing-nc.jpg
174640_128850233849202_8133165_n.jpg
infopescar.jpg
Presa
publi24-ok.png
agenda_logo5352.jpg
citgrup_tion.png
prosport.jpg
loteria-romana.jpg
453150-4.jpg
index.gif


Plus 1657 vizite ,perioada 08/03/2012 25/04/2012
Avand in vedere cele relatate anterior luam si noi pozitie in sprijinirea miscarii ecologiste si va sfatuim ca atunci cand mergeti la pescuit in mijlocul naturii sa va conformati urmatoarelor reguli de bun simt:

- Nu aruncati gunoaie. Colectati toate gunoaiele pe care le faceti cu ocazia placutei indeletniciri (pescuitul) si luati-le cu dvs. pana la cea mai apropiata pubela. Foarte important: nu le aruncati in apa.
- Asigurati-va ca momeala si unteltele de pescuit pe care le utilizati sunt permise in zona. Ar putea fi restrictii in ceea ce priveste marimea, cantitatea pestilor capturati sau chiar ar putea sa fie interzisa retinerea capturilor. Aceasta mentiune inca nu are aplicabilitate prea mare in Romania decat pe unele balti private.
- Nu pescuiti in zonele (sau perioadele) in care pescuitul este inerzis. Aceste zone au fost declarate zone de pescuit interzis pentru a proteja fauna salbatica, vegetatia sau pentru siguranta dumneavoastra.
photo.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one