Admin

Admin

Pescuit-Sportiv
165310_146516095404180_146483342074122_228854_2738907_n.jpg
Script Banner
 08/03/2012
2012 stiri pescuit actualizat 24 din 24
Esti confuz cu privire la modul de a crea un site eficient şi accesibil pentru afacerea ta mica?

Aţi fost în căutarea pentru un designer de site-ul de afaceri mici, care înţelege că munca lor nu este doar de a crea un site web, dar pentru a vă ajuta să faci bani?

Vrei pentru a construi site-ul tau ... una care, de fapt contribuie la linia de jos a afacerii dvs. mici?

Te-ai saturat de a asculta la site-ul web designeri şi furnizori de web hosting pe susurul despre HTML, JavaScript, Perl, CGI şi alte Mumbo Jumbo techno?

pescuit-timis.jpg
jandarmi-braconieri.jpg
Hai sa spunem STOP distrugerii apelor noastre. Trebuie sa se vada ca existam si noi, cei carora le pasa. HAI SA NE UNIM si in acest fel poate si copiii nostri se vor bucura de un pescuit frumos si relaxant pe ape salbatice.
Nu stiu care va fi finalul, daca vom reusi sau nu dar SUNTEM DATORI SA INCERCAM acum si data viitoare si pana vom reusi.
SEMNATURA TA CONTEAZA, NU RAMANE INDIFERENT!
STOP BRACONAJULUI IN REZERVATIA BIOSFERA
braconaj-tm-600x487.jpg
Photobucket

In pescuitul la somn pe baltă, fie că pescuim de pe mal sau din barcă, scopul nostru este explorarea cât mai atentă a zonelor unde sălăsluiește somnul.

Bălți de crescătorie
- Cu fund uniform, lipsit de structuri, acest tip de baltă oferă puține zone de cantonare pentru somn. De regulă, peștele stă în zonele adânci de lângă deversoare.
- Un alt loc excelent pentru pescuitul la somn pe baltă îl constituie gropanele existente în vechile albii pe care au fost construite bălțile.

Lacuri de acumulare
- Au suprafețe mari și acoperă zone întinse scufundate.
- Au fundul pavat cu structuri mari, de la copaci scufundați la case și anexe gospodărești, praguri, platouri, întinsuri etc., toate zone preferate de somn.
- Pescuitul la somn cu năluci pe aceste ape cere multă răbdare, timp și o cunoaștere bună a apei (sonar).

Localizarea somnului în pescuitul pe baltă
- Căutăm somnul în zonele cu apă adâncă, gropi cu fund mâlos sau structuri de mari dimensiuni aflate în apă.
- Pereții de stuf, marginile plaurilor, pragurile adânci, plauri scufundați, zonele de lângă deversoare, vechile albii - toate sunt zone unde putem întâlni somnul.
- Indiferent că pescuim la somn de pe mal sau din barcă, căutăm să exploatăm cât mai bine aceste zone.

Locuri de vânătoare

Plauri
- Somnul vânează în apropierea zonelor cu plauri și mult stuf, în care obișnuiesc să-și facă cuib păsările acvatice.
- În perioada de eclozare a puilor de păsări se întâmplă adesea ca aceștia să cadă din cuiburi, devenind astfel o pradă ușoară pentru somn.

Întinsuri
- Exemplarele de talie mare urmăresc adesea bancurile de carași, crapi și plătici în zonele cu apă mică, unde peștii pașnici se adună pentru reproducere.
- Somnii pot fi surprinși stând la pândă, ca niște bușteni inerți, pe întinsuri în apropierea locului unde se bat speciile de pești pașnici, așteptând un moment optim pentru atac.

Pescuitul la somn cu năluci
- În pescuitul somnului cu năluci trebuie să ne încercăm norocul mai ales la înserat, pe timp de noapte sau dimineața devreme. Peste zi, se pot obține rezultate bune pe ape tulburi sau pe vreme grea.
- În perioada imediat următoare depunerii icrelor, masculii care păzesc cuiburile atacă tot ce mișcă în imediata lor apropiere. Acest lucru duce la creșterea numărului de atacuri pe timp de zi, dar se răresc după perioada depunerii.

Pescuitul la somn cu momeală vie
- Este o tehnică mai simplă, fiind un pescuit de așteptare. Plasarea momelii în zonele în care bănuim că se ascunde somnul se poate face prin lansare sau prin plantare cu barca (ultima este cea mai bună și sigură variantă).

Monturi cu flotor
- Aceste monturi se folosesc în pescuitul cu peștișori vii sau broscuțe.
- Momeala se plasează direct deasupra gropilor sau în vecinătatea structurilor.

Monturi de fund
- Se folosesc pentru momeli de tipul buchetelor de râme, organe, bucăți de pește, coropișnițe etc.
- Momeala se plasează direct în gropi sau în apropierea structurilor.

Pescuitul din barcă
- Pescuitul la clonc, pe bălți de crescătorie sau lacuri de acumulare, permite acoperirea unor zone mai mari de apă. Se pescuiește din barcă, câte doi, lăsați în deriva vântului, cu două-trei lansete.
- Zonele depărtate de mal, accesibile doar din barcă, obligă pescarul să pescuiască ancorat în apropierea acestora.

Info extra
- Întâlnirea cu alte specii de răpitori este foarte frecventă când pescuim la somn cu năluci. Reciproca este și ea valabilă.
- Pescuitul la somn din barcă oferă avantajul unei mai bune mobilități, atât în abordarea zonelor productive, cât și în lupta cu peștele.
- Un alt avantaj la pescuitul din barcă este în lupta cu peștele, care poate fi mult mai ușor de controlat și capturat.

Intelegerea modului in care somnul isi localizeaza prada da friu liber imaginatiei oricarui pescar. O montura zgomotoasa va fi un stimul eficient, cunoscut fiind arsenalul de senzori acustici al monstrilor din adincuri. Eficienta retetei cu coropisnita la cutie demonstreaza ca esentele tari se tin in recipiente mici.

somn_la_coropisnita_a58d396.jpg

Somnul la somn trage
Intotdeauna am fost campion la somn in toate partidele de pescuit consumate alaturi de prieteni. Exista un farmec aparte al apei care te imbie sa pui geana pe geana.

Linistea, natura, un clipocit, o pasare, scaunul generos pe care ai dat o avere, sculele aranjate simetric pe stative, aduc o doza de liniste interioara care se materializeaza intr-o dulce motaiala.

La mine, recunosc, se materializeaza in somn. Un somn intrerupt numai de sunetul ascutit al avertizoarelor sonore, mult mai eficiente decat cel mai enervant ceas desteptator. Si, culmea!, ma trezesc bucuros si plin de energie la auzul celui mai scurt sunet electronic acompaniat de caraitul franei tamburului.

Lungul drum al coropisnitei catre balta
Dupa o saptamana plina de evenimente, mi-am propus un pescuit la somn sau macar un somn la pescuit. Mi-am pregatit constiincios sculele si echipamentul (scaun pliant, saltea de primire pentru siluride, saltea de primire pentru mine, umbrela etc), cutiile pentru coropisnite si ce mai cara orice pescar la balta.

Am luat drumul Oborului, unde tarabele sunt mereu doldora de rame, lipitori si coropisnite. Comercianti din nastere, tarabagii ademeneau musterii plecati in cautarea marelui mustacios cu fel de fel de slogane gen: "Rama groasa, somn pe masa!".

Dupa o scurta negociere, am indesat in cutiute 20 de coropisnite, la 10.000 lei bucata. Trebuie sa ti le iei singur din galeata, daca vrei sa ai coropisnite pe alese. Altfel risti sa te trezesti cu cine stie ce micro-coropisnite sau chiar sa fie lipsa cateva, la apelul de pe balta. La rame si lipitori am renuntat din motive personale. Nu voiam sa iau "rama groasa" de la tarabagii, cat despre lipitori… pescuiesc cu ele numai in caz de forta majora, cand nu am alternative.

Ajuns seara acasa, am fost urgent interogat de consoarta despre continutul pungii pe care o ascundeam la spate. Am declarat cuminte tot, iar ca rezultat al dezvaluirii, partenerele mele de pescuit au fost cazate pe balconul dormitorului. Miscare total gresita: in mijlocul noptii am crezut ca suntem invadati de o armata de sobolani. Am sarit ca ars din pat, amintindu-mi de coropisnite. Dupa ce am deschis usor-usor usa balconului, am descoperit ca punga in care pusesem cutiile fosnea, producand un zgomot sacaitor.

Doua dintre cutii erau deschise iar ganganiile scormoneau colturile plasei, in disperarea eliberarii. Celelalte, din cutiile de plastic, le tineau isonul. Capturare reusita si am transferat sursa de zgomot pe hol, dupa o verificare minutioasa a capacului fiecarei cutii in parte. Sa nu va inchipuiti ca totul s-a terminat aici! Taraboiul a continuat, generand o noapte plina de cosmaruri, in care coropisnitele erau cat casa si ma pandeau sa ies din dormitor sa ma manance. Spre dimineata "simfonia" s-a oprit, dar am ramas profund marcat de sunetele auzite peste noapte.

La locul faptei
Odata sosit pe malul apei, la locul de confruntare cu siluridele, mi-am aranjat tacticos arsenalul: avertizoarele pornite, tamburul mulinetei liber, scaunul sub umbrela, coropisnitele pe carlige. Conform rarelor prognoze meteo corecte, a inceput sa bata vantul aducator de ploaie si… de somn.

Au urmat doua - trei ore de asteptare, insotite de repetate averse de ploaie. Mai scoteam din ora in ora monturile pentru a verifica existenta coropisnitelor. "Inecate si neatinse" era verdictul la fiecare recuperare. Am hotarat sa le las mai mult timp in apa, prilej tocmai bun pentru a motai un pic, bineinteles bazandu-ma pe vigilenta avertizoarelor. In linistea acompaniata de ploaia care aluneca pe umbrela, visele avute peste noapte au revenit. M-am trezit brusc, transpirat.

Reteta succesului
Rezultatele destul de slabe si imposibilitatea de a ma odihni m-au facut mult mai atent la fabricarea unei noi monturi. De ce sa nu folosesc racaitul si fosnaitul ca pe un avantaj? Sunetele se propaga cu o viteza mult mai mare in apa (de aproximativ trei ori mai repede decat in aer) si, cu siguranta, nu vor indeparta ci vor atrage voracele rapitor. In geanta aparatului foto am gasit o cutie de film, taman pe masura unei coropisnite. "Doi in unu", mi-am zis.

Incinta de rezonanta si pop-up in acelasi timp. Am introdus o coropisnita racaitoare in cutie, insotita de o fasie din tipla pachetului de tigari. Cutia am atasat-o de ochetul carligului cu o bucata de monofilament subtire, realizand astfel o montura tip pop-up. Zgomotul care se producea si era amplificat in cutiuta de film nu putea lasa somnii nepasatori. Am lansat ansamblul in apropierea celorlalte monturi, clasice. Increderea in inovatia mea mi-a canaliza intreaga atentie asupra acesteia. Rezultatele nu s-au lasat prea mult asteptate. Dupa o ora, lanseta cu pricina era in lupta cu un somn "meloman".

Victorios, l-am asezat pe salteaua de primire. Primul impuls a fost sa verific daca mai traia coropisnita din cutie. Am deschis capacul, si culmea!, dupa o ora si ceva de stat sub apa in cutia etansa, subiectul era la fel de vioi ca la inceputul experimentului.

A urmat o alta captura, la aceeasi lanseta, fapt care ma face sa cred ca somnul a fost atras de cutia zgomotoasa. E doar o teorie, care nu poate fi verificata decat prin aplicatii repetate. Cert este ca montura nu poate influenta negativ pescuitul, mai degraba poate fi considerata un atu in cautarea marilor mustaciosi.


Montura cutie acustica
Acest tip de montura poate mentine coropisnita deasupra fundului apei, in functie de adancimea dorita. Pe firul principal se pune un plumb culisant (cu inel mare ce permite cutiei flotante sa traga montura spre suprafata, fara greutate) de circa 50g sau chiar mai greu. Introduceti un opritor culisant de cauciuc si un tub de silicon de 3 cm. Atasati firului principal un vartej si impingeti tubul peste acesta pentru a-l fixa (folositi vartej cu ochi rotund, nu in forma de romb).

Legati apoi 45 cm de multifilament, terminat cu un carlig pentru coropisnita. De ochiul carligului atasati o bucata mica de fir subtire monofilament (pentru a putea fi rupt in caz de agatare), la capatul careia legati cutia. Puteti folosi orice tip de cutie care se inchide etans (ex: cutie film foto) si care poate gazdui o coropisnita mare. In interiorul cutiei introduceti coropisnita insotita de o bucata de folie de plastic (pentru amplificarea zgomotului).

In carlig puneti o coropisnita si aruncati la locul dorit, apoi dati drumul la fir pana cand cutia atinge distanta dorita fata de fundul apei. Montura poate fi folosita in ape cu adancimi cuprinse intre 1 si 9 metri, putand pozitiona momeala la o distanta variabila intre substrat si suprafata apei.

Cum Ti Se Pare Site?

Foarte Bun (220 | 90%)
Foarte Prost (4 | 2%)
CHAT

CHAT

Apasa Aici Pt Chat
imgres.jpg
infopescar.png
fishing-nc.jpg
174640_128850233849202_8133165_n.jpg
infopescar.jpg
Presa
publi24-ok.png
agenda_logo5352.jpg
citgrup_tion.png
prosport.jpg
loteria-romana.jpg
453150-4.jpg
index.gif


Plus 1657 vizite ,perioada 08/03/2012 25/04/2012
Avand in vedere cele relatate anterior luam si noi pozitie in sprijinirea miscarii ecologiste si va sfatuim ca atunci cand mergeti la pescuit in mijlocul naturii sa va conformati urmatoarelor reguli de bun simt:

- Nu aruncati gunoaie. Colectati toate gunoaiele pe care le faceti cu ocazia placutei indeletniciri (pescuitul) si luati-le cu dvs. pana la cea mai apropiata pubela. Foarte important: nu le aruncati in apa.
- Asigurati-va ca momeala si unteltele de pescuit pe care le utilizati sunt permise in zona. Ar putea fi restrictii in ceea ce priveste marimea, cantitatea pestilor capturati sau chiar ar putea sa fie interzisa retinerea capturilor. Aceasta mentiune inca nu are aplicabilitate prea mare in Romania decat pe unele balti private.
- Nu pescuiti in zonele (sau perioadele) in care pescuitul este inerzis. Aceste zone au fost declarate zone de pescuit interzis pentru a proteja fauna salbatica, vegetatia sau pentru siguranta dumneavoastra.
photo.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one