Admin

Admin

Pescuit-Sportiv
165310_146516095404180_146483342074122_228854_2738907_n.jpg
Script Banner
 08/03/2012
2012 stiri pescuit actualizat 24 din 24
Esti confuz cu privire la modul de a crea un site eficient şi accesibil pentru afacerea ta mica?

Aţi fost în căutarea pentru un designer de site-ul de afaceri mici, care înţelege că munca lor nu este doar de a crea un site web, dar pentru a vă ajuta să faci bani?

Vrei pentru a construi site-ul tau ... una care, de fapt contribuie la linia de jos a afacerii dvs. mici?

Te-ai saturat de a asculta la site-ul web designeri şi furnizori de web hosting pe susurul despre HTML, JavaScript, Perl, CGI şi alte Mumbo Jumbo techno?

pescuit-timis.jpg
jandarmi-braconieri.jpg
Hai sa spunem STOP distrugerii apelor noastre. Trebuie sa se vada ca existam si noi, cei carora le pasa. HAI SA NE UNIM si in acest fel poate si copiii nostri se vor bucura de un pescuit frumos si relaxant pe ape salbatice.
Nu stiu care va fi finalul, daca vom reusi sau nu dar SUNTEM DATORI SA INCERCAM acum si data viitoare si pana vom reusi.
SEMNATURA TA CONTEAZA, NU RAMANE INDIFERENT!
STOP BRACONAJULUI IN REZERVATIA BIOSFERA
braconaj-tm-600x487.jpg
Photobucket

Primăvara, după dezghet, este cea mai bună perioadă din an pentru pescuitul șalăului. În funcție de zonă, această perioadă poate fi din februarie-martie, când pe unele zone încă mai persistă gheața, până în mai-iunie când apa se încălzeste spre 15-16 grade.

Masculii se pregătesc pentru reproducere alegându-și o zona de cuibărire pe care o vor păzi de intrusi până după ce icrele eclozează și micii șalăi își vor începe viața.

Daca pescuiti pe ape cu pante line pe fund si fara structuri, mergeti pe un shad de 8-10 cm montat pe un cârlig 4/0 si 7-10 grame

Daca pescuiti pe ape cu pante line pe fund si fara structuri, mergeti pe un shad de 8-10 cm montat pe un cârlig 4/0 si 7-10 grame

Femelele își aleg partenerul în funcție de locul pe care-l deține și, din această cauză, agresivitatea șalăilor este la cote maxime, indiferent că încearcă să îndepărteze un rival sau că încearcă să-și apere progeniturile de bibanii lacomi care-i pândesc.

Această agresivitate este ceea ce dorim să stimulăm pentru a obține cele mai bune rezultate, pentru că instictul de hrănire este mai putin puternic în perioda de reproducție.

Deși condițiile pot fi extrem de diferite, de la ape curgătoare la balți și lacuri, de la adâncimi de 1-2 m la 8-10 m sau mai mult, de la pescuit de pe mal la pescuit din barcă, ape limpezi sau total opace, fiecare din aceste condiții influențând decisiv comportamentul peștilor, o să încerc să fac niște recomandări pentru cele mai întâlnite situații.

Având în vedere oferta foarte mare de omeli artificiale de pe piață, o să fac cateva propuneri de năluci de la producătorii cei mai cunoscuți de la noi, cu precizarea că puteti alege orice altă firmă a cărei produse au un comportament asemănător cu cele descrise.

Năluca trebuie să fie aleasă în funcție de apa în care pescuiti. Dacă este un lac de câmpie cu adâncimi de 1-3 m, pante line pe fund și fără mari structuri, zona cea mai potrivită ar trebui să fie în apropierea malurilor, în apa cu adâncimea de 1-1,5 m.

Cea mai potrivită nalucă ar trebui să fie un vobler cu barbetă mică, de regulă cu bătaie măruntă și deasă, de 7-9 cm, în culoarea bibanului de exemplu, sau un shad de 8-10 cm montat pe un cârlig 4/0 si 7-10 grame. Eu personal aș alege voblerul dintre Rapala Husky Jerk sau Rapala Team Esko, iar shadul dintre Relax Aqua si Mann's Shad.

Începeti cu o recuperare constantă a voblerului și, dacă pestii nu răspund, recuperati cu vârful lansetei în jos, lent dar cu smucituri scurte și puternice, menite să trimită voblerul agresiv spre substrat, imitând un pește care vrea să ciugulească icrele din cuib.

La fel pentru shad, o recuperare liniară, alternată cu o recuperare în dinți de fierăstrău, va ajuta să gasiti mișcarea câștigătoare. Dacă locul în care pescuiti este un lac cu adâncimi de până la 7-8 m, cu praguri și structuri, zona vizată va fi un platou sau un prag cu coborâre lină, cu adâncimi de 2-4 m, cu crengi sau rădăcini de stuf. Aici năluca potrivită va fi un un vobler de tip rattling sau crank, sau acelaș shad montat pe un jig de 9-14 grame, jucat la fel ca în cazul precedent.

În aceste condiții, voblerul pe care l-aș alege ar fi un TN (Illex sau Jackall), un Shad Rap Jointed sau un Executor Deep Runner. TN-ul poate fi recuperat liniar cât mai aproape de fundul apei sau cu ridicări din băț care să-i dea accelerări pe urcare, urmate de un scurt stop, necesar voblerului ca să atingă din nou fundul.

Voblerele crank, plutitoare, cu barbeta mare, exploreaza diferite adâncimi riscând cât mai puțin să rămâna în agățături

Voblerele crank, plutitoare, cu barbeta mare, exploreaza diferite adâncimi riscând cât mai puțin să rămâna în agățături

Shad Rap-ul l-aș folosi dacă adâncimea apei este mai mare cu maxim 1 m decât adâncimea la care acesta evoluează, iar șalăii sunt mai puțin agresivi, pentru că este un vobler suspending care, stopat din când în când, dă timp peștilor să se apropie până la distanța de atac, iar Executor-ul, la fel ca în cazul precedent, cu zmucituri din vârful lansetei îndreptate în jos, în zone cu agațături pe substrat.

În cazul râurlor, zona căutată este tot în apropierea malurilor, zone cu crengi sau agățături și apa relativ lină, cu adâncimi de 1-3 m. Aici aș folosi voblere crank, plutitoare, cu barbeta mare care să mă ajute să explorez diferite adâncimi riscând cât mai puțin să rămâna în agățături.

Un Rapala DT ar putea fi soluția câștigătoare, alternând cu Yo-zuri Hardcore sau Lucky Craft pointer. Un shad de 6-10 cm armat cu un jig de 12-14 grame este o soluție de mijloc care permite explorarea unui mare număr de situații cu care ne putem întâlni pe un râu și ne va da indicii despre pasul următor.

Dacă ajunge greu pe substrat (sau deloc), mărind greutatea jigului sau micșorând mărimea shadului putem mări viteza cu care acesta coboară pe substrat, urmând ca partenerii noștrii, șalăii, să-și manifeste, prin mușcături, preferințele.

Sper că am ridicat puțin vălul de pe un subiect atât de complex și că, pornind de la acești primi pași, să ne trimiteti în curând o poveste despre ‚'o partida de vis.

Culoarea nalucilor si influenta acestora in pescuitul la salau. Culori bune de pescuit la salau in functie de anotimp. Cum alegem culoarea nalucilor de salau

voblere__culori_bune_de_pescuit_salau_bc3b2f6.jpg

Avand in vedere ca lacurile de deal si campie de la noi, care sustin populatii importante de salau, au o transparenta medie spre scazuta, culoarea nalucii joaca un rol important, mai ales in directia coeficientului de reflexie si a modului in care apa filtreaza spectrul luminii.

Teoretic, primele culori care dispar intr-o apa transparenta sunt galbenul si verdele, urmate de oranj si rosu. Ultimul care dispare este albastrul, iar la patru-cinci metri adancime, intr-o apa limpede, rosul ar trebui sa apara drept negru, deoarece la o astfel de adancime aceasta lungime de unda dispare.


La patru-cinci metri adancime, intr-o apa limpede, rosul ar trebui sa apara drept negru

In cazul nostru baltile au, datorita suspensiilor organice si minerale, dominante de culoare diferite in sezonul rece si cel cald.

Iarna, cand se constata o crestere a transparentei, culoarea nalucii joaca un rol important in modul in care salaul o percepe. In cazul paternurilor cromatice, nivelul de stimulare are valoare direct proportionala cu gradul de reflexie (culori inchise sau deschise), dar si cu gradul de naturalete (considerati natural albul sau argintiul cu spate negru, ori griul sau negrul cu flakes argintii si patern extrem, artificial, firetiger).

Primavara, pana la prima inflorire a algelor, si toamna tarziu, culoarea dominanta este maroniul, iar portocaliul pare sa fie pentru salau culoarea cea mai vizibila.

Vara, cand apa devine eutrofizata, verdele si galbenul sunt cele mai eficiente. In general, folositi acea culoare care este cat mai apropiata de dominanta de culoare a apei.

Cum Ti Se Pare Site?

Foarte Bun (220 | 90%)
Foarte Prost (4 | 2%)
CHAT

CHAT

Apasa Aici Pt Chat
imgres.jpg
infopescar.png
fishing-nc.jpg
174640_128850233849202_8133165_n.jpg
infopescar.jpg
Presa
publi24-ok.png
agenda_logo5352.jpg
citgrup_tion.png
prosport.jpg
loteria-romana.jpg
453150-4.jpg
index.gif


Plus 1657 vizite ,perioada 08/03/2012 25/04/2012
Avand in vedere cele relatate anterior luam si noi pozitie in sprijinirea miscarii ecologiste si va sfatuim ca atunci cand mergeti la pescuit in mijlocul naturii sa va conformati urmatoarelor reguli de bun simt:

- Nu aruncati gunoaie. Colectati toate gunoaiele pe care le faceti cu ocazia placutei indeletniciri (pescuitul) si luati-le cu dvs. pana la cea mai apropiata pubela. Foarte important: nu le aruncati in apa.
- Asigurati-va ca momeala si unteltele de pescuit pe care le utilizati sunt permise in zona. Ar putea fi restrictii in ceea ce priveste marimea, cantitatea pestilor capturati sau chiar ar putea sa fie interzisa retinerea capturilor. Aceasta mentiune inca nu are aplicabilitate prea mare in Romania decat pe unele balti private.
- Nu pescuiti in zonele (sau perioadele) in care pescuitul este inerzis. Aceste zone au fost declarate zone de pescuit interzis pentru a proteja fauna salbatica, vegetatia sau pentru siguranta dumneavoastra.
photo.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one