Admin

Admin

Pescuit-Sportiv
165310_146516095404180_146483342074122_228854_2738907_n.jpg
Script Banner
 08/03/2012
2012 stiri pescuit actualizat 24 din 24
Esti confuz cu privire la modul de a crea un site eficient şi accesibil pentru afacerea ta mica?

Aţi fost în căutarea pentru un designer de site-ul de afaceri mici, care înţelege că munca lor nu este doar de a crea un site web, dar pentru a vă ajuta să faci bani?

Vrei pentru a construi site-ul tau ... una care, de fapt contribuie la linia de jos a afacerii dvs. mici?

Te-ai saturat de a asculta la site-ul web designeri şi furnizori de web hosting pe susurul despre HTML, JavaScript, Perl, CGI şi alte Mumbo Jumbo techno?

pescuit-timis.jpg
jandarmi-braconieri.jpg
Hai sa spunem STOP distrugerii apelor noastre. Trebuie sa se vada ca existam si noi, cei carora le pasa. HAI SA NE UNIM si in acest fel poate si copiii nostri se vor bucura de un pescuit frumos si relaxant pe ape salbatice.
Nu stiu care va fi finalul, daca vom reusi sau nu dar SUNTEM DATORI SA INCERCAM acum si data viitoare si pana vom reusi.
SEMNATURA TA CONTEAZA, NU RAMANE INDIFERENT!
STOP BRACONAJULUI IN REZERVATIA BIOSFERA
braconaj-tm-600x487.jpg
Photobucket

Linguritele oscilante, naluci de pescuit la stiuca. Oscilanta, naluca foarte eficienta in pescuitul stiucii. Vezi tipuri si tehnici de pescuit cu oscilanta

linguri_oscilante_eed81bb.jpg

Lingura oscilanta ramane in topul preferintelor pescarilor de la noi si numai atunci cand vine vorba de naluci de pescuit la stiuca.

Fara indoiala ca lingura oscilanta este o naluca universala care, daca nimereste in mainile unui pescar priceput, nu are egal in orice situatie de pescuit. In ape foarte mici, in cele cu structuri foarte bogate, unde oscilantapoate sari peste obstacole, ori in ape adinci, lingurita oscilanta prinde pesti rapitori si face acest lucru indiferent de specie.

Tipuri de linguri oscilante

Oscilante usoare
Greutatea lingurilor oscilante din categoria celor usoare se incadreaza intre 7-9 g. Lingurile usoare cu portanta mare sunt destinate pescuitului in ape putin adanci sau deasupra zonelor cu vegetatie. Aceste modele, de tip para, frunza, Dollinger si Irlandeza, felie de pepene, piscot, evolueaza foarte bine intr-o coloana de 15-50 cm de apa din aceste zone.

Tehnica de pescuit cu oscilante usoare
Ritmul de recuperare este unul moderat-rapid, putand alterna cu accelerari scurte sau tractiuni usoare, liniare, dar fara stopari, pentru a nu risca sa agatam oscilanta.

Oscilante grele
Greutatea oscilantelor din aceasta categorie este de 14-22 g. Oscilantele grele se pot utiliza in pescuitul aproape de substrat, in zonele deschise ce marginesc peretii de stuf sau praguri ori in coloane mai mari de apa.

Tehnica de pescuit cu oscilante grele
Animarea se face cu stopari si pompaje, asemanatoare cu jiggingul, executate aproape de substrat.

Linguri oscilante puternic arcuite
Modelele de oscilante de tip TAC puternic arcuite si KESS evolueaza foarte bine pe cadere. Materialele utilizate la fabricarea acestora sunt diverse aliaje din cupru sau alte materiale ori argintul.


Avand o concavitate pronuntata, ţacul evolueaza foarte bine pe cadere

Tehnica de pescuit cu oscilante puternic arcuite
Aceste oscilante sunt potrivite pentru evolutii descendente la marginea zonelor cu vegetatie (stuf, nuferi, plauri).

Lansete recomandate pentru pescuitul cu linguri oscilante
Lansetele din fibra de sticla sunt cea mai buna alegere in pescuitul cu oscilante, imprimand o evolutie foarte naturala nalucii.

Info extra
Universalitatea oscilantei este incontestabila, permitand exploatarea tuturor straturilor de apa, a zonelor cu vegetatie sau ape deschise cu obstacole submerse ori praguri.

 

 

 

oscilantePescuitul la oscilanta este foarte utilizat in special pentru capturarea rapitorilor si se remarca prin faptul ca nu necesita o foarte mare experienta din partea pescarilor pentru a fi utilizate. la noi in tara, ele se folosesc foarte mult la pescuitul stiucii. Cu toate acestea, o parte dintre pescari nu le prefera, optand pentru folosirea rotativelor sau a voblerelor.

In esenta, oscilantele sunt naluci metalice care prezinta trei particularitati de baza: grosimea, curbura si forma. In functie de modul in care acestea se combina unele cu celelalte, se va determina un anumit mode de evolutie al nalucii la care facem referire.

Rolul unei oscilante este acela de a mima un peste ranit sau bolnav, pentru a determina ceilalti pesti sa-l atace, dand astfel sansa pescarului sa-i captureze.

Se disting doua mari tipuri de naluci oscilante: cele usoare si cele grele.

Oscilantele usoare nu depasesc noua-zece grame in greutate si se remarca printr-o portanta deosebita. Ele sunt perfecte pentru pescuitul in ape care nu sunt foarte adanci. In ceea ce priveste tehnica de pescuit folosita in cazul oscilantelor usoare, este recomandat ca ritmul de recuperare sa fie unul moderat sau chiar rapid. Este indicat sa se alterneze accelerarile de scurta durata cu tractiunile usoare, insa fara sa se efectueze opriri, in caz contrar naluca putand sa se agate.

Oscilantele grele se incadreaza intre 14 si 22 de grame si se folosesc cu precaderea la pescuitul din apropierea substratului, cum ar fi coloanele mari de apa sau pragurile. Daca se utilizeaza astfel de oscilante, este nevoie sa se faca opriri si pompaje similare cu cele din tehnica de pescuit jigging. De asemenea, nu trebuie sa se omita faptul ca ele trebuie executate in apropierea substratului.

Un model mai special de astfel de naluci este reprezentat de catre oscilantele puternic arcuite, despre care se stie ca evolueaza excelent pe cadere. Acestea sunt confectionate din argint sau cupru. Ele sunt utilizate mult in cazul evolutiilor descendente de la marginea apelor unde exista multa vegetatie si stufaris. Cele mai bune lansete care merg cu aceste naluci sunt lansetele din fibra de sticla, intrucat acestea prezinta avantajul de a imprima o evolutie naturala oscilantelor.

Exista cateva modalitati de recuperare a oscilantelor in timpul partidelor de pescuit, printre care recuperarea continua, recuperarea intre ape, recuperarea la suprafata si recuperarea in stil jigging.

Recuperarea continua este una dintre cele mai facile metode de pescuit cu oscilanta. Aceasta tehnica da rezultate excelente in mai toate tipurile de apa si la mai toate exemplarele de rapitori. Deoarece nalucile la care facem referire evolueaza la adancimile dorite de pescari, se poate stabili cu exactitate ce categorie de pesti este vizata. Recuperarea se va incepe fie mai devreme, fie mai tarziu, in functie de preferintele pescarului. Dupa cum insasi denumirea o sugereaza, este foarte important ca procesul sa fie unul uniform si continuu, pana cand oscilanta a atins malul. In legatura cu viteza recuperarii, aceasta se alege in functie de marimea nalucii. Ideal pentru gasirea celei mai bune viteze de recuperare este sa se efectueaza cateva lansari scurte, iar pentru a avea rezultatele dorite, in cazul lansarilor consecutive in aceleasi locatii, recuperarea linguritei este indicat sa se faca la adancimi cat mai diferite.stiuca la oscilanta

Un al doilea tip de recuperare in cazul oscilantelor este recuperarea intre apa (sau jucata, cum i se mai spune). Ea se utilizeaza foarte mult la pescuitul pastravului de lac sau la pescuitul stiucii. Intrucat naluca va strabate pe verticala mai multe straturi, explorand adancimile, gradul de eficienta al acestei metode este unul ridicat. Imediata dupa lansare, oscilanta va cobori pana la adancimea la care pescarul considera ca este de ajuns, dupa care se va efectua o ridicare scurta, din varful lansetei. Depinzand ce starea pestelui vizat, ritmul care se imprima nalucii poate fi unul lent sau rapid. De regula, la acest pescuit, rapitorul va ataca atunci cand naluca se afla in cadere. De aceea, pescarul trebuie sa fie foarte atent la orice miscare a firului, pentru ca atacurile pot fi discrete si nu se simt intotdeauna in lanseta. Nu in ultimul rand, lanseta va trebui orientata astfel incat varful ei sa fie indreptat spre directia lanseului de-a lungul recuperarii.

Recuperarea in suprafata incepe atunci cand lingura oscilanta se afla pe suprafata apei. In acest caz vorbim despre o recuperare foarte rapida, care se face intotdeauna cu varful lansetei in sus. De asemenea, este important sa se efectueze zvacniri cat mai scurte, folosindu-se incheietura mainii. Astfel, lingura va scoate un sunet puternic la contactul cu stratul superficial al apei. atragand astfel rapitorii care se afla in cautare de hrana la suprafata. Pescarii din toata lumea recomanda utilizarea acestui stil de pescuit folosind oscilantele mai ales pentru stiuca, in apele mici, cu vegetatie abundenta, sau pentru avat, in timpul verii, atunci cand acest peste se afla in cautarea obletilor pentru a se hrani. In plus, cleanul si pastravul de lac se pot prinde cu usurinta folosind recuperarea in suprafata. Nivelul de spectaculozitate al acestui stil de pescuit este unul ridicat, intrucat atacul pestilor este la vedere. Tocmai de aceea, este nevoie de foarte mare atentie, pentru a nu intepa inainte ca pestele sa apuce de naluca.

In cele din urma, ultimul tip de pescuit foarte practicat atunci cand ne referim la linguritele oscilante este cel care presupune recuperarea in stil jigging, foarte similara in faptul cu pescuitul folosindu-se momeli soft. Imediat dupa efectuarea lanseului, se va astepta pana cand naluca atinge fundul apei, dupa care incepe procesul de recuperare, cu miscari de ridicare a linguritei, combinate cu momente de astepare, in care se va recupera bucla de fir, astfel incat ca oscilanta sa poata ajunge pe fund. In cele mai multe situatii, atacul pestelui vine la inceput, in momentul ridicarii. De asemenea, pescarii trebuie sa fie pregatiri si imediat dupa ce oscilanta ajunge pe substrat. Recuperarea in stil jigging se numara printre metodele preferate de catre pescarii ce vaneaza stiucile in anotimpurile rece. Cu toate astea, se spune ca este mai indicat sa o incercati la pescuitul salaului sau al bibanului.

Cum Ti Se Pare Site?

Foarte Bun (220 | 90%)
Foarte Prost (4 | 2%)
CHAT

CHAT

Apasa Aici Pt Chat
imgres.jpg
infopescar.png
fishing-nc.jpg
174640_128850233849202_8133165_n.jpg
infopescar.jpg
Presa
publi24-ok.png
agenda_logo5352.jpg
citgrup_tion.png
prosport.jpg
loteria-romana.jpg
453150-4.jpg
index.gif


Plus 1657 vizite ,perioada 08/03/2012 25/04/2012
Avand in vedere cele relatate anterior luam si noi pozitie in sprijinirea miscarii ecologiste si va sfatuim ca atunci cand mergeti la pescuit in mijlocul naturii sa va conformati urmatoarelor reguli de bun simt:

- Nu aruncati gunoaie. Colectati toate gunoaiele pe care le faceti cu ocazia placutei indeletniciri (pescuitul) si luati-le cu dvs. pana la cea mai apropiata pubela. Foarte important: nu le aruncati in apa.
- Asigurati-va ca momeala si unteltele de pescuit pe care le utilizati sunt permise in zona. Ar putea fi restrictii in ceea ce priveste marimea, cantitatea pestilor capturati sau chiar ar putea sa fie interzisa retinerea capturilor. Aceasta mentiune inca nu are aplicabilitate prea mare in Romania decat pe unele balti private.
- Nu pescuiti in zonele (sau perioadele) in care pescuitul este inerzis. Aceste zone au fost declarate zone de pescuit interzis pentru a proteja fauna salbatica, vegetatia sau pentru siguranta dumneavoastra.
photo.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one