Admin

Admin

Pescuit-Sportiv
165310_146516095404180_146483342074122_228854_2738907_n.jpg
Script Banner
 08/03/2012
2012 stiri pescuit actualizat 24 din 24
Esti confuz cu privire la modul de a crea un site eficient şi accesibil pentru afacerea ta mica?

Aţi fost în căutarea pentru un designer de site-ul de afaceri mici, care înţelege că munca lor nu este doar de a crea un site web, dar pentru a vă ajuta să faci bani?

Vrei pentru a construi site-ul tau ... una care, de fapt contribuie la linia de jos a afacerii dvs. mici?

Te-ai saturat de a asculta la site-ul web designeri şi furnizori de web hosting pe susurul despre HTML, JavaScript, Perl, CGI şi alte Mumbo Jumbo techno?

pescuit-timis.jpg
jandarmi-braconieri.jpg
Hai sa spunem STOP distrugerii apelor noastre. Trebuie sa se vada ca existam si noi, cei carora le pasa. HAI SA NE UNIM si in acest fel poate si copiii nostri se vor bucura de un pescuit frumos si relaxant pe ape salbatice.
Nu stiu care va fi finalul, daca vom reusi sau nu dar SUNTEM DATORI SA INCERCAM acum si data viitoare si pana vom reusi.
SEMNATURA TA CONTEAZA, NU RAMANE INDIFERENT!
STOP BRACONAJULUI IN REZERVATIA BIOSFERA
braconaj-tm-600x487.jpg
Photobucket

STOP BRACONAJULUI IN REZERVATIA BIOSFERA DELTA DUNARII!

Expunere de motive:
A. Turismul:
1. Pe perioada ultimilor ani s-a remarcat o scadere permanenta a numarului de turisti care viziteaza Biosfera Delta Dunarii, cu consecinte grave asupra economiei locale. Turismul in Delta Dunarii a devenit turism de weekend si se reduce la 3-4 luni pe an.
2. Turistii care vin sa viziteze Delta Dunarii pot fi impartiti in 2 categorii:
- turistii care vin pentru a admira peisajele deosebite si diversitatea florei si faunei locale si
- turistii care vin pentru a practica pescuitul recreeativ sau sportiv.
3. Pentru prima categorie, braconajul agresiv practicat a dus la reducerea daca nu chiar la disparitia unor plante si animale care erau altadata atat de admirate. Acesti turisti nu doresc decat o zona curata, bogata in plante si animale si in care siguranta lor sa nu fie amenintata de barajele de plase de pescuit sau de focurile provocate de braconieri.
4. Pentru cea de-a doua categorie, braconajul piscicol a dus la reducerea permanenta a numarului de pescari care viziteaza Biosfera Deltei Dunarii datorita reducerii densitatii pestelui. Acesti turisti isi doresc sejururi relativ lungi, pline de capturi iar consumul de peste nu este de natura sa dauneze ecosistemului. Fata de micile vapoare care transporta 5 zile pe saptamana sute de kilograme de peste catre cherhanale, turistii pescari nu pot conserva pestele capturat fiind necesara eliberarea lui.
5. Ambele categorii contribuiau la fluxul de turisti romani si straini care este in permanenta scadere.
B. Economia:
1. Biosfera Delta Dunarii este o zona DEOSEBIT de slab fiscalizata.
2. Este mult mai facila fiscalizarea in domeniul turismului decat in cel al comertului cu peste sau vanat.
3. Un flux mai mare de turisti in zona ar aduce mai mult venit bugetului de stat. Aceasta afirmatie este facuta si prin prisma posibilitatilor de verificare si pedepsire a evazionistilor. Ca un exemplu simplu, este mult mai usor sa se solicite documente comerciale la o pensiune decat a se urmari o barca incarcata de peste sau vanat.
4. Turistii, si mai ales, turistii care revin in Biosfera, aduc mai mult venit in aceasta zona. Un alt exemplu: o familie care petrece un sfarsit de saptamana in Biosfera ar cheltui intre 800 si 1200 RON si ar asigura loc de munca pentru 3-4 localnici. Daca nu, cei 4 localnici vor bracona resursa piscicola sau cinegetica si vor obtine 4 pescari x 25kg/pescar x 2 zile x 8 RON/kg peste=1600RON. Din pacate din acesti bani nu se intoarce nimic in venitul statului.
5. Braconajul este interzis prin legislatia romana. Acest lucru este insa deosebit de greu de depistat si probat in Biosfera Delta Dunarii. Pescarii si vanatorii cunosc foarte bine zona si au intotdeauna informatii referitoare la verificari iar teancurile de dosare intocmite nu fac decat sa agraveze acest fenomen.
PROPUNERI:
1. Interzicerea cu desavarsire a vanatorii in Biosfera Delta Dunarii pe o perioada de cel putin 5 ani.
2. Interzicerea cu desavarsire a pescuitului in Biosfera Delta Dunarii cu exceptia pescuitului recreeativ sau sportiv care se supune legislatiei specifice acestuia.
800-pescari-adrian-stoicoviciu.jpg

Trei pescari din comuna Ionesti sunt cercetati pentru braconaj

braconaj   Trei pescari sunt cercetaţi penal după ce au folosit mai multe instrumente interzise de lege la prinderea peştilor. La data de 10 februarie 2012, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Milcoiu au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol pe râul Olt, intitulată „Stop Braconajului".

   Obiectivul acţiunii a fost identificarea persoanelor ce comit acte de braconaj piscicol pe raza localităţilor arondate Secţiei, riverane Râului Olt.
Cu ocazia acţiunii, oamenii legii l-au identificat pe Remus B., de 19 ani, din com.Ioneşti, Anghel M., de 41 de ani şi Călin P., de 28 de ani, ambii din Râmnicu Vâlcea, în timp ce pescuia, ilegal, cu plase de tip monofilament.

   Cei trei sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit cu orice unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare şi deţinere şi utilizare de unelte şi plase de tip monofilament.

   Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării unelte  monofilament, care vor fi predate ulterior la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură Vâlcea.

4792-88773-braconaj2copy.jpg

Amenzi şi dosare penale pentru braconaj piscicol
Publicat: marţi 27.03.2012
În cadrul Planului de acţiune „Stop braconaj 2012", iniţiat de I.P.J. Olt, poliţiştii, jandarmii şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură au organizat o acţiune, pe raza judeţului Olt, la barajele de acumulare de pe râul Olt şi fluviul Dunărea, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.
„În cadrul acţiunii au fost constatate şapte infracţiuni, au fost întocmite cinci dosare penale pentru încălcări ale prevederilor ordonanţei privind pescuitul şi acvacultura, zece persoane au fost sancţionate contravenţional şi au fost confiscate bunuri, constând în 700 metri plasă monofilament, un prostovol, o ambarcaţiune şi zece kilograme peşte caras, în valoare de 2 200 lei", a declarat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. 
În timpul controalelor au fost identificaţi doi bărbaţii, ambii din comuna Segarcea Vale, sat Olteanca, judeţul Teleorman, în timp ce pescuiau pe râul Olt, fără a avea asupra lor permisul de pescuit. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în sumă de 300 lei fiecare. De asemenea, doi bărbaţi din municipiul Slatina au fost depistaţi, în zona podului rutier ce traversează râul Olt, comercializând fără drept peşte din specia caras. În ambele cazuri au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „comercializare fără drept de produse piscicole".
Tot în cadrul acţiunii au fost depistaţi şi doi bărbaţi în vârstă de 34 şi respectiv 37 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce pescuiau cu unelte de pescuit interzise, tip setcă monofilament şi prostovol.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „braconaj piscicol", uneltele de pescuit fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Braconaj-piscicol-Harsova.jpg

Cum Ti Se Pare Site?

Foarte Bun (220 | 90%)
Foarte Prost (4 | 2%)
CHAT

CHAT

Apasa Aici Pt Chat
imgres.jpg
infopescar.png
fishing-nc.jpg
174640_128850233849202_8133165_n.jpg
infopescar.jpg
Presa
publi24-ok.png
agenda_logo5352.jpg
citgrup_tion.png
prosport.jpg
loteria-romana.jpg
453150-4.jpg
index.gif


Plus 1657 vizite ,perioada 08/03/2012 25/04/2012
Avand in vedere cele relatate anterior luam si noi pozitie in sprijinirea miscarii ecologiste si va sfatuim ca atunci cand mergeti la pescuit in mijlocul naturii sa va conformati urmatoarelor reguli de bun simt:

- Nu aruncati gunoaie. Colectati toate gunoaiele pe care le faceti cu ocazia placutei indeletniciri (pescuitul) si luati-le cu dvs. pana la cea mai apropiata pubela. Foarte important: nu le aruncati in apa.
- Asigurati-va ca momeala si unteltele de pescuit pe care le utilizati sunt permise in zona. Ar putea fi restrictii in ceea ce priveste marimea, cantitatea pestilor capturati sau chiar ar putea sa fie interzisa retinerea capturilor. Aceasta mentiune inca nu are aplicabilitate prea mare in Romania decat pe unele balti private.
- Nu pescuiti in zonele (sau perioadele) in care pescuitul este inerzis. Aceste zone au fost declarate zone de pescuit interzis pentru a proteja fauna salbatica, vegetatia sau pentru siguranta dumneavoastra.
photo.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one