Admin

Admin

Pescuit-Sportiv
165310_146516095404180_146483342074122_228854_2738907_n.jpg
Script Banner
 08/03/2012
2012 stiri pescuit actualizat 24 din 24
Esti confuz cu privire la modul de a crea un site eficient şi accesibil pentru afacerea ta mica?

Aţi fost în căutarea pentru un designer de site-ul de afaceri mici, care înţelege că munca lor nu este doar de a crea un site web, dar pentru a vă ajuta să faci bani?

Vrei pentru a construi site-ul tau ... una care, de fapt contribuie la linia de jos a afacerii dvs. mici?

Te-ai saturat de a asculta la site-ul web designeri şi furnizori de web hosting pe susurul despre HTML, JavaScript, Perl, CGI şi alte Mumbo Jumbo techno?

pescuit-timis.jpg
jandarmi-braconieri.jpg
Hai sa spunem STOP distrugerii apelor noastre. Trebuie sa se vada ca existam si noi, cei carora le pasa. HAI SA NE UNIM si in acest fel poate si copiii nostri se vor bucura de un pescuit frumos si relaxant pe ape salbatice.
Nu stiu care va fi finalul, daca vom reusi sau nu dar SUNTEM DATORI SA INCERCAM acum si data viitoare si pana vom reusi.
SEMNATURA TA CONTEAZA, NU RAMANE INDIFERENT!
STOP BRACONAJULUI IN REZERVATIA BIOSFERA
braconaj-tm-600x487.jpg
Photobucket

Salau cu ciuperci

Categoria: mancaruri cu peste
Ai nevoie de: 6 fileuri de salau, jumatate de kilogram de ciuperci, 2 cepe, o cutie mare de smantana, o portie mare de cascaval.Fileurile se oparesc in apa cu sare, se aseaza intr-o tava (lasand spatii suficiente intre ele) si se lasa deoparte.Ciupercile se spala bine si se taie in felii subtiri, apoi se oparesc. Se lasa la scurs. Ceapa taiata cubulete se caleste in putin ulei incins iar cand capata o culoare aurie se adauga si ciupercile. Se mai lasa putin la calit, apoi se adauga smantana. Se amesteca si se lasa la fiert trei-patru minute. Sosul astfel pregatit se distribuie uniform peste fileurile se salau. Tava se tine la cuptor pana cand este gata pestele (30-40 minute). Deasupra se toarna in ploaie cascavalul ras, dupa care tava se mai tine cateva minute la cuptor, pana cand se rumeneste partea de deasupra. Pofta buna! 

Caras umplut cu varza

Categoria: specific dobrogene
O reteta culeasa din locul unde Dunarea se uneste cu Marea, la Sfantu Gheorghe. Din spusele doamnelor localnice ce ne-au prezentat reteta, varza este prezenta aproape in fiecare mancare gatita, nelipsita din meniu mai ales in perioada de iarna.Pe cat este de simpla aceasta reteta, pe atat este este de surprinzatoare. Se prepara in prealabil varza calita, in cel mai simplu mod: varza cruda sau murata se toaca marunt si se caleste cu rosii tocate sau cu bulion. Aceasta este folosita la umplutul carasilor (cruzi sau dati la sarat). Dupa ce au fost umpluti carasii, acestia se pun pe o tava si se dau la cuptor. Dupa ce s-au rumenit, se servesc.

Hamsie Prajita

Categoria: mancaruri cu peste
Hmm! Cine nu a fost pe litoral si nu a mancat hamsie prajita cu mujdei de usturoi si lamaie? Daca mergeti in Delta, in general pe la Sfantu Gheorghe, Sulina sau Gura Portitei .. si nu numai, sigur veti gasi de cumparat ceva hamsie proaspata sau macar prajita. Nu este o mare filosofie modul de preparare. Se pot folosi hamsii proaspete, congelate sau sarate. Conditia este ca pestele sa fie bine spalat in apa rece. Pestisorii se trec prin faina si sunt infipti in scobitoare (prin cap), cate 4-5 hamsii. Se pun in tigaie la prajit si se lasa pana devin crocanti. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins, iar focul nu prea iute. Cand pestisorii pe nume hamsii au devenit crocanti, se scot si se aseaza pe un prosop de hartie sa se scurga uleiul. Se servesc dupa cum am spus si in introducere, cu mujdei de usturoi si zeama de lamaie.

Ardei umpluti cu peste

Categoria: mancaruri cu peste
Oriunde va veti duce in Delta Dunarii, la pensiune, la hotel sau „in gazda", unul dintre felurile de mancare servite este obligatoriu ardei umplut cu peste. Ei bine, pe langa ardeii umpluti, pe platou sigur vor fi si niste rosii umplute cu peste. Este normal deoarece se pot pregati impreuna, in aceeasi cratita si in acelasi timp. Ce sa zic, acest meniu este bun, asa ca de ce sa nu incercam si noi acasa aceasta reteta sa vedem ce iese? Asa ca am notat si noi modul de preparare al acestei retete ca sa dam mai departe secretul ei.
 
Avem nevoie de niste peste si ardei in primul rand. Pe langa aceste ingrediente principale mai avem nevoie de : orez, morcovi, oua (2), faina, bulion de rosii, usturoi, piper, verdeata si sare.In functie de ce peste avem, el se face file sau se dezoseaza si apoi se fierbe in apa cu putina sare. Dupa ce a fiert, pestele se scoate. In timp ce fierbe pestele, nu stam ci tocam morcovii, ceapa si curatam ardeii de samburi si cotor, decupand cu maiestrie partea cu codita. Sa nu uit, de preferat ca morcovii sa fie dati prin razatoare. Intr-o parte din zeama in care a fiert pestele , se prefierbe si orezul. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei si se stinge cu putina zeama de peste amestecata cu sucul de rosii. Se amesteca compozitia pana devine mai omogena. Acum se amesteca toate cele, adica pestele cu morcovii, ceapa calita, orezul prefiert , faina, un praf de piper, verdeata, oua si sare, pana se obtine o pasta omogena. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii. Am uitat sa va spun ca mai trebuie si cateva rosii din care se decupeaza niste „capace" pentru ardeii umpluti, sa nu iasa compozitia cand se dau la fiet. Acum aranjam ardeii in cratita, se adauga zeama de peste daca a mai ramas (eu cred ca a mai ramas), suc de rosii, un praf de sare si se da la cuptor. Cand este aproape gata se adauga si urturoiul tocat marunt si ceva verdeata. Daca nu va place usturoiul nu-l adaugati.
 
Ca verdeata in compozitia ce umple ardeiul se poate pune de preferat marar dar si patrunjel. Totul depinde de gusturile si preferintele dumneavastra, de aceea nu am dat in reteta cantitati fixe de ingrediente.

Ciorba de peste

Categoria: mancaruri cu peste
Mai multe specii de peste se curata de solzi, se taie in felii mai mari si se presara un pic cu sare.Se toaca cat mai multa ceapa un pic mai mare, cartofi marunti si suc de rosii. Dupa ce au fiert foarte bine, se da drumul la peste si se lasa usor sa fiarba fara sa se amestece pentru ca altfel se farama, se adauga otet, sare dupa gust si leustean fiert. Se da jos de pe foc si se drege cu oua si smantana. Se serveste cu mamaliguta si mujdei de usturoi bine batut cu ulei si otet.

Plachie din peste

Categoria: mancaruri cu peste
Intr-un vas cu 200 gr. ulei, ceapa tocata marunt, sos de rosii, ardei tocat marunt, pestele feliat si bors de putina, se adauga 100 gr. apa si sare dupa gust. Se lasa la cuptor pana fierbe pestele, se scoate si se adauga leustean verde tocat marunt. Cat se afla la cuptor, din cand in cand cu o lingura se toarna sos peste peste ca sa nu se usuce prea tare.


Chiftele din peste in sos

Categoria: mancaruri cu peste
Se curata pestele, se indeparteaza capul, se spala bine si se lasa intr-un vas sa se scurga apa, se taie in felii mici si se dau prin masina de tocat de 2-3 ori. Peste carnea de peste bine tocata se pune usturoi pisat, piper macinat, cimbru de casa, sare, 2-3 oua, 2-3 linguri de faina, 2-3 linguri de ulei. Se amesteca foarte bine toate ingredientele impreuna si cu patrunjel marunt tocat, apoi se fac in forma de ousoare si se prajesc in ulei la foc potrivit. Sosul: intr-o tigaie se incinge 200-300 gr. ulei, se adauga suc de rosii sau pasta de tomate, se lasa la fiert 5-10 min. cu un pic de sare si piper macinat. Se aseaza piftelele in platou si se toarna sosul peste ele, apoi se orneaza cu patrunjel marunt.
 

Cum Ti Se Pare Site?

Foarte Bun (219 | 91%)
Foarte Prost (3 | 1%)
CHAT

CHAT

Apasa Aici Pt Chat
imgres.jpg
infopescar.png
fishing-nc.jpg
174640_128850233849202_8133165_n.jpg
infopescar.jpg
Presa
publi24-ok.png
agenda_logo5352.jpg
citgrup_tion.png
prosport.jpg
loteria-romana.jpg
453150-4.jpg
index.gif


Plus 1657 vizite ,perioada 08/03/2012 25/04/2012
Avand in vedere cele relatate anterior luam si noi pozitie in sprijinirea miscarii ecologiste si va sfatuim ca atunci cand mergeti la pescuit in mijlocul naturii sa va conformati urmatoarelor reguli de bun simt:

- Nu aruncati gunoaie. Colectati toate gunoaiele pe care le faceti cu ocazia placutei indeletniciri (pescuitul) si luati-le cu dvs. pana la cea mai apropiata pubela. Foarte important: nu le aruncati in apa.
- Asigurati-va ca momeala si unteltele de pescuit pe care le utilizati sunt permise in zona. Ar putea fi restrictii in ceea ce priveste marimea, cantitatea pestilor capturati sau chiar ar putea sa fie interzisa retinerea capturilor. Aceasta mentiune inca nu are aplicabilitate prea mare in Romania decat pe unele balti private.
- Nu pescuiti in zonele (sau perioadele) in care pescuitul este inerzis. Aceste zone au fost declarate zone de pescuit interzis pentru a proteja fauna salbatica, vegetatia sau pentru siguranta dumneavoastra.
photo.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one