Admin

Admin

Pescuit-Sportiv
165310_146516095404180_146483342074122_228854_2738907_n.jpg
Script Banner
 08/03/2012
2012 stiri pescuit actualizat 24 din 24
Esti confuz cu privire la modul de a crea un site eficient şi accesibil pentru afacerea ta mica?

Aţi fost în căutarea pentru un designer de site-ul de afaceri mici, care înţelege că munca lor nu este doar de a crea un site web, dar pentru a vă ajuta să faci bani?

Vrei pentru a construi site-ul tau ... una care, de fapt contribuie la linia de jos a afacerii dvs. mici?

Te-ai saturat de a asculta la site-ul web designeri şi furnizori de web hosting pe susurul despre HTML, JavaScript, Perl, CGI şi alte Mumbo Jumbo techno?

pescuit-timis.jpg
jandarmi-braconieri.jpg
Hai sa spunem STOP distrugerii apelor noastre. Trebuie sa se vada ca existam si noi, cei carora le pasa. HAI SA NE UNIM si in acest fel poate si copiii nostri se vor bucura de un pescuit frumos si relaxant pe ape salbatice.
Nu stiu care va fi finalul, daca vom reusi sau nu dar SUNTEM DATORI SA INCERCAM acum si data viitoare si pana vom reusi.
SEMNATURA TA CONTEAZA, NU RAMANE INDIFERENT!
STOP BRACONAJULUI IN REZERVATIA BIOSFERA
braconaj-tm-600x487.jpg
Photobucket

Chiftele de stiuca cu orez, legume si alge marine

Categoria: mancaruri cu peste
Reteta e foarte simpla. Trebuie doar sa ai materiile prime!!! In rest, doar putina imaginatie!

Ingrediente:1 stiuca (sau mai multe, depinde de productia de pe balta!)

  • 1 ceapa mare
  • 1 ou
  • 4 catei de usturoi,
  • tocati alge marine deshidratate - cantitate dupa preferinta
  • marar, patrunjel, sare, piper, dupa gust
  • 4-5 frunze de busuioc
  • orez cu bobul lung - in functie de cata carne de stiuca aveti, va calculati cantitatea
  • ½ lingura de ulei de arahide (sau de floarea soarelui) pentra a calii ceapa si busuiocul
  • 2 linguri de ulei pentru prajirea chiftelutelor
  • 1½ lingurita de ulei de masline pentru salata de alge
  • ¼ ardei gras rosu, taiat cubulete marunte
  • 4-5 fisii de muguri de bambus, taiati marunt
  • ½ morcov taiat in cubulete marunte
  • 10 pastai de fasole tanara
  • 2 cepe verzi, tocate marunt
  • 1 lingurita de ulei de susan
  • 2 linguri de seminte de susan

Preparare: Spalam stiuca, o curatam de solzi si intestine, ii taiem capul si o spalam dinnou bine si scoatem pielea stiucii o dezosam cu mare atentie. Punem la tocat in blenderul carnea scoasa din stiuca, ceapa, mararul, patrunjelul, oul crud, sarea si piperul si tocam pana obtinem o pasta!Ceapa o taiem marunt, o calim in tigaie si adaugam si busuiocul maruntit, pentru aroma!Din pasta astfel rezultata, facem chiftelutele. Marimea lor, depinde de dumneavoastra!

Algele marine, le punem intrun bol mare si turnam apa rece peste ele pentru a le hidrata (ele sunt comercializate uscate), pentru cel putin 30 de minute. Nu luati prea multe alge la hidratare, pentru ca rezultatul final o sa fie, ca o sa obtineti prea multe alge marine hidratate (hidratarea le mareste volumul de cel putin 3 ori). Orezul il fierbem in apa cu sare, conform cu indicatiile producatorului. Dupa fierbere, il scurgem de apa si il lasam deoparte, nu dupa ce l-am stropit cu apa rece si uleiul de susan, ca sa nu se lipeasca boabele intre ele si pentru ai da o aroma de afumatura, datorat uleiului de susan.Incingem un wok cu o lingura de ulei. Punem orezul la prajit. Adaugam si ardeiul gras, mugurii de bambus, morcovul, fasolea, ceapa verde (as mai fi pus si boabe de porumb dulce, dar n-am avut in acest moment).

Prajim orezul 2-3 minute si-l scoatem deoparte. Algele hidratate, daca sunt prea lungi, le taiem, punem usturoiul tocat in ele, si uleiul de masline. Amestecam bine! Gustati sa vedeti daca aromele s-au contopit intre ele. Daca da, salata de alge e gata!

Chiftelutele pe care le-am facut din carnea de stiuca, le-am tavalit intr-un bol in care au fost puse semintele de susan. Cand au fost imbracate cu susan, le punem intr-o tigaie cu ulei incins si le prajiti (nu prea mult, pentru ca stiuca are o carne foarte fina). Acum, toate sunt gata si trecem la montare: 4-5 chiftelute/portie, orezul prajit cu legume si salata de alge cu usturoi.

Chiftelutele de stiuca cu orez cu legume si alge cu usturoi…. Done!


Pana de somn cu legume la cuptor

Categoria: mancaruri cu peste
O reteta culeasa si gustata in Dunavatu de Jos, la o pensiune.In ansamblu nu este complicata si se executa rapid. Avem nevoie de 2 rosii, 2-3 catei de usturoi, 2 morcovi, 2 cartofi, condimente de peste, sare, ulei, cimbru, un pahar de vin alb si sa nu uitam ce este cel mai important, 500 g de pana de somn. Pentru preparare se foloseste pana de somn proaspat. Aceasta daca este groasa se taie in felii mai subtiri de aproximativ 1cm. Se da cu condimente de peste si un praf de sare. Se unge tava cu putin ulei, nu mult pentru ca somnul este un peste gras si o sa-si lase si el grasime.

Se aseaza pestele in tava si apoi legumele taiate mari. A nu se uita usturoiul taiat felioare. Se adauga vinul alb si cimbru peste compozite. Se da tava la cuptorul incins in prealabil la 160 - 180 grade C, unde se lasa 25-30 de minute. Se serveste cu mamaliga, mujdei de usturoi si lamaie.


Crap afumat - Alex Farca

Categoria: mancaruri cu peste
La început am avut o dilemă : aveam reţeta dar fotografiile erau dintr-un anotimp un pic mai alb şi plin de ...... căldură (ce a grătarului bineînţeles). Aşa că m-am hotărât: am fost la "pescuit". Am arătat cu degetul, ştiu nu este frumos, domnul "pescar" şi-a luat plasa şi un crap de vreo 2 kile' a poposit in plasa mea.

Reţeta este simplă.

  • Personajul principal: crapul.
  • Ingredientul principal: răbdarea.
  • De ajutor : usturoi, lămâie, portocală, ierburi.

Se scoate crapul din plasă, se curăţă bine de solzi şi de cele dinăuntru se dă cu sare şi se lasă să se odihnească 30 minute la rece. Între timp se pregăteşte o mini-marinată din usturoi pisat şi transformat în pastă cu sare, zeama de la o jumătate de lamâie; am pus şi zeama de la o portocală. Nu am folosit deloc ulei pentru că personajul principal are suficientă grăsime pe burtică, cât să nu-i mai trebuiască şi un masaj cu ulei. Se amestecă bine şi se adaugă peste peştele ce sta cuminte la sare. Se acoperă bine tot peşte şi se mai lasă 20 de minute să-şi tragă aromele.

Ca să nu stăm degeaba, mutăm toată atenţia noastră către grătar. Înainte de toate punem la înmuiat surcele din lemn de brad şi măr, sau orice aveţi la îndemână. Ştiu că lumea ar putea zice că fiecare lemn are aroma lui, aşa este, dar fiecare cu ce are la îndemână. Pregătim un jar bun şi ....... ne ducem repede la peşte. Îl scoatem din marinată, îl ştergem bine (ca să se prindă fumul de el) şi îl atârnăm (fiecare cu imaginaţia lui) în grătar. Punem peste jar lemnele ude şi lăsăm fumul să imbrace peştele. Din când în când aerul din jurul grătarului devine clar şi limpede, semn că ori mai trebuie pus un lemn ud, ori jar ori de amândouă. La un moment dat am aruncat peste jar un pliculeţ perforat făcut din folie de aluminiu în care am pus busuioc, rozmarin, cimbru umectate bine cu zeamă de portocală, aşa să mai aţâţăm un pic mirosurile.

Aşa cum spuneam la început ingredientul principal este răbdarea : vom lăsa peştele să înoate în fum şi căldură vreo 3 ore, aşa că daca vă grăbiţi mai bine vă uitaţi la altă reţetă cum ar fi aici. Aproape de final ne antrenăm muşchii învârtind într-o mămăliguţă, şi continuăm cu o mujdei vârtos de usturoi cu iaurt (pentru dietă ) sau cu smântână (pentru plăcere) şi aducem de la rece un vin alb sec. Poftă bună.


Saramura de somn

Categoria: mancaruri cu peste
Cateva bucati de somn cu grosimea de 2 degete, se dau cu sare si se frig pe gratar in functie de puterea jarului 20-30 de minute, intorcandu-se din cand in cand bucatile de peste.Separat se prepara zeama saramurii astfel: se da apa in clocot si apoi se adauga: 1 lingurita ulei, 1 de otet, ardei iute tocat marunt, 2 catei de usturoi.

Somnul dupa ce este fript bine se baga in zeama saramurii fierbinte si se pune la fiert inca 10 minute. Dupa aceea se lasa sa se odihneasca inca 5 - 10 minute saramura, se presara putin patrunjel verde si se serveste cu mamaliguta si mujdei de usturoi.


Platica la disc - Adi Hadean

Categoria: mancaruri cu peste
Platica e un peste vitregit de trend, e lasat la o parte, e aruncat din cosul cu bunatati al restaurantelor, chiar si din al celor cu specific pescaresc. De ce? Pentru ca are oase si stimatul client nu stie sa manance fara sa se omoare cu un os in gatlej. In realitate, problema nu-i la client ci la bucatar. Daca bucatarul stie ce trebuie sa faci cu o platica, poate obtine de la ea ce-i mai bun, poate sa o puna in valoare si sa-i dea stralucire, savoare. Ei, dar bucatarii ori nu stiu, ori nu vor sa stie ceea ce stiu oamenii simpli, de pe malul Dunarii, clisurenii care mananca platica de sute de ani si se bucura de dulceata ei. Eu am avut privilegiul de a invata de la un maestru in pregatirea pestelui, un om care nu-i bucatar de profesie dar are avantajul oferit de pasiunea pentru mancare in general si pentru peste in mod deosebit. Stiti ca am fost la Moldova Noua, v-am spus ca Eugen Baleanu ne-a fost si ghid si bucatar (am mancat la el o tocanita de mistret care s-a jucat atat de bine cu ciorba de peste mancata mai devreme incat salivez doar gandindu-ma la asta). De la el am reteta pe care v-o arat azi, platica la disc, pregatita de insusi omul.

Platica se cresteaza pana la sira spinarii (jumatate de centimetru distanta intre taieturi) si se condimenteaza cu sare si piper (puteti sa-i puneti si alte mirodenii, dupa fantezie si gust). Se lasa sa stea asa cam o jumatate de ceas, poate mai bine. Cand discul sfaraie sub greutatea uleiului incins, platica se trage prin faina, apoi se azvarle in ulei. Ca sa stiti la ce-i bun chinul crestarii pestelui: taieturile lasa uleiul incins sa patrunda iute la oscioarele cele mici si subtiri pe care le inmoaie ori le topeste de-a dreptul facandu-le astfel inofensive. Gata, primejdia a trecut, oricine poate sa se bucure acum de minunea asta lasata de Dumnezeu la indemana omului.

Sigur, pana la masa mai e un pas: platica se intoarce si pe partea cealalta, apoi se scoate pe un servetel, sa se scurga grasimea de pe ea.Mamaliga e tovaras potrivit pentru platica. Altul mai bun nu se afla.Ca sa alunece mei bine, platica se scalda in saramura, facuta simplu si aceasta, din apa, otet de mere, sare, patrunjel, piper si ardei iute.


Peste la cuptor cu patrunjel

Categoria: mancaruri cu peste
Oare de cate ori stam in bucatarie si nu stim ce sa mai gatim? Ce puteti prepara rapid cand veniti de la serviciu? Acesta este un preparat care nu cere foarte multe si nici foarte mult timp.

Ingrediente: 600 g fileuri de peste alb (de preferat salau, 3 cepe, 3 catei de usturoi, 300 g rosii, 1 legatura patrunjel, 5 linguri ulei, 1 lingura mustar, 100 ml vin alb.

Se incing 3 linguri de ulei, se caleste ceapa si usturoiul taiate solzisori. Se adauga rosiile taiate marunt, sare si piper sa fiarba 5 minute dupa care se pun intr-un vas care nu lipeste. Se condimenteaza pestele. Se face un amestec (nefiert) din patrunjel tocat, 1 lingura de mustar si vin alb, cu care se unge pestele care este asezat intr-un vas peste care se adauga restul de sos, apoi se da la cuptor pentru 30 minute. Se serveste cald si daca tot aveti sticla de vin inceputa puteti servi si un pahar de vin.


Zacusca de peste

Categoria: mancaruri cu peste
Ati prins mai mult peste si nu stiti ce sa mai faceti cu el? Este foarte simplu. Urmand reteta mea veti putea pregati o zacusca de peste, cu care sa va faceti pofta si atunci cand nu veti prinde peste. Avem nevoie de: 2,5 kg peste (fileuri), 1,5 kg ceapa,1 kg morcovi, 1 kg gogosari copti, 400 g bulion de rosii, 500 ml ulei, sare si piper.

Se fierb fileurile de peste timp 15 minute, cand este gata scoatem fileurile fara sa aruncam zeama, apoi dam carnea prin masina de tocat. Tot prin masina de tocat dam si ceapa care apoi o calim (prajim) in 500 ml ulei, se adauga morcovul dat la razatoarea mica, se stinge cu supa de la peste (apa in care a fiert pestele, dar nu toata), si se lasa sa fiarba pana este morcovul gata. Se adauga apoi gogosarii copti dati prin masina de tocat si carnea de peste, iar sare si piper se adauga dupa gust. Se fierbe pana iese uleiul deasupra. Se completeaza cu bulionul si se mai fierb 15 minute. Se pune in borcane, de preferat borcane cu filet, se inchid bine si se pun la fiert 30 de minute intr-o oala cu apa. Nu uitati sa puneti o carpa sau un prosop pe fundul oalei, si fierbeti la foc potrivit.


Mujdei de usturoi din Delta Dunarii

Categoria: mancaruri fara peste
Multi cei care au fost in delta pe langa mancarurile de peste au remarcat feluritele moduri in care le-au fost servit mujdeiul de usturoi. Nu se poate spune ca exista o reteta fixa de mujdei de usturoi facut in delta, deoarece fiecare bucatareasa sau bucatar are micul lui ingredient special. La baza sta usturoiul frecat cu ulei si sare la care se adauga in diferite combinatii : verdeata tocata, ardei copt, rosie coapta, smantana, ardei iute etc.

Dar …. cel mai cel mujdei de usturoi cu marca Delta Dunarii este acesta :Se curata usturoiul, se zdrobeste, se freaca cu sare si apoi se adauga ulei treptat, amestecand pana devine ca o maioneza. Operatiunea se desfasoara intr-un vas de ceramica iar amestecarea se face cu o lingura de lemn. Maioneza de usturoi se drege cu zeama din ciorba de peste, rezultand un mujdei de usturoi original. Pofta buna!

 

Crap cu ceapa la cuptor

Categoria: mancaruri cu peste
O reteta adusa din inima Deltei Dunarii ,Crisan. Nu este dificil de preparat, avem nevoie de un crap de Dunare, sa zicem cam de 1,5 kg, 1 ceapa, 1 lamaie, 3-4 catei de usturoi, piper boabe, o frunza de dafin, 1 cana sos rosii, 1 cana de vin alb si sare. Crapul se curata, se spala, se lasa la zvantat si apoi se sareaza si se lasa ½ ora sa-si ia sare cat ii trebuie.  Apoi se cresteaza pe alocuri iar in crestaturi se introduc boabe de piper si bucatele de usturoi cojit. Apoi se despica si se intinde pe tava. Ceapa taiata rondele subtiri se aseaza pe peste, la fel si feliile de lamaie. Se mai adauga si usturoi taiat si cateva linguri de sos de rosii diluat un pic cu apa. Pe undeva se adauga si foaia de dafin.

In tava se pune si ½ cana de vin alb si se da la cuptor.  Aici va sta crapul nostru la foc mic cam 1 ora si jumatate, din cand in cand se mai adauga sos de rosii diluat cu apa, peste crap si restul de vin in tava. Se serveste atat cald cat si rece.


Marinata fiarta de scrumbie cruda

Categoria: mancaruri cu peste
O reteta culeasa de catre membrii redactiei, din localitatea Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Sunt necesare 5-6 bucati de scrumbie proaspata. Acestea se taie in rondele de aproximativ 2 cm grosime. Se aseaza bucatile de peste intr-o craticioara inalta astfel: un rand de scrumbie, un rand de praf de sare, apoi alt rand de scrumbie. Se adauga cam un pahar de otet , 1-2 foi dafin, piper boabe. Nu se adauga apa, ci numai otetul si zeama ce se lasa de la scrumbie. Se pune cratita acoperita cu capac la fiert, la foc mic, cam 1 ora. Se poate servi atat calda cat si rece.

Mai puteti citi si urmatoarele retete de peste marinat:

Cum Ti Se Pare Site?

Foarte Bun (219 | 91%)
Foarte Prost (3 | 1%)
CHAT

CHAT

Apasa Aici Pt Chat
imgres.jpg
infopescar.png
fishing-nc.jpg
174640_128850233849202_8133165_n.jpg
infopescar.jpg
Presa
publi24-ok.png
agenda_logo5352.jpg
citgrup_tion.png
prosport.jpg
loteria-romana.jpg
453150-4.jpg
index.gif


Plus 1657 vizite ,perioada 08/03/2012 25/04/2012
Avand in vedere cele relatate anterior luam si noi pozitie in sprijinirea miscarii ecologiste si va sfatuim ca atunci cand mergeti la pescuit in mijlocul naturii sa va conformati urmatoarelor reguli de bun simt:

- Nu aruncati gunoaie. Colectati toate gunoaiele pe care le faceti cu ocazia placutei indeletniciri (pescuitul) si luati-le cu dvs. pana la cea mai apropiata pubela. Foarte important: nu le aruncati in apa.
- Asigurati-va ca momeala si unteltele de pescuit pe care le utilizati sunt permise in zona. Ar putea fi restrictii in ceea ce priveste marimea, cantitatea pestilor capturati sau chiar ar putea sa fie interzisa retinerea capturilor. Aceasta mentiune inca nu are aplicabilitate prea mare in Romania decat pe unele balti private.
- Nu pescuiti in zonele (sau perioadele) in care pescuitul este inerzis. Aceste zone au fost declarate zone de pescuit interzis pentru a proteja fauna salbatica, vegetatia sau pentru siguranta dumneavoastra.
photo.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one